Aktywne Wpisy
Lukardio +96
Mam nadzieje że #marszniepodleglosci zostanie ,,odzyskany" i będą brali wszyscy ludzie niezależnie od wyznawanych poglądów.
#polska #11listopada #lgbt #marszrownosci #patriotyzm #neuropa #4konserwy
#polska #11listopada #lgbt #marszrownosci #patriotyzm #neuropa #4konserwy
rio574 +713
Porozmawiajmy szczerze o zarobkach. Słowem wstępu: pracuje w małym oddziale średniej firmy z pensja na procencie, tragedii nie ma: w lepszych miesiącach dostaje na rękę 4k, średnio jednak kolo 3k. Nienawidzę tej roboty.
Mieszkamy z różowa w większym mieście, wynajem, żyjemy jak ludzie - nie brakuje na opłaty, jedzenie, utrzymanie samochodu, czasem jakaś rozrywka. Nie pamietam jednak czasów, żebym miał więcej oszczędności niż 5k, zawsze coś wypadnie. Cóż, takie życie.
Znajomi znajomych, co pracują w korpo żyją na podobnym poziomie, nie narzekają na finanse, plus kilka razy do roku grubsze wyjazdy: Dubaj czy inne, egzotyczne, drogie wakacje. Zdecydowanie coś na co nie mogę sobie pozwolić. A nie chcemy brać kredytów na wyjazdy wakacyjne, bez przesady xD
Chciałbym zmienić prace, jednak zastanawia mnie jakie rzeczywiste zarobki może otrzymać szary klepacz tabelek w korpo na początek i po kilku latach pracy. Fajnie by było jakby ludzie pracujący w korpo, zarówno ci którzy zaczęli, jaki ci którzy siedzą tam już dłużej podzielili się szczerze, nawet anonimowo swoimi zarobkami, stażem i miastem. W sieci nie znalazłem żadnych rzetelnych informacji.
#praca #pracbaza #korpo #korposwiat #zarobki #warszawa #krakow #wroclaw #pieniadze
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: kwasnydeszcz
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy studenckie
Komentarz usunięty przez autora
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua}
- 2,5k na start (obecnie jest więcej, ale nadal nie 3k)
- 3k półtora roku później
- 4k po awansie jedno oczko w górę
wszystkie kwoty na rękę.
Płacę 600zł za stancję ze wszystkim, na razie mam jeszcze bilet semestralny na komunikację miejską. Zatem tyle kosztów utrzymania bez żarcia.
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua}