Biorąc pod uwagę że Javascript to typowy frondend (nie licząc node.js), a PHP to typowy backend... Nie da się spośród nich wybrać co lepsze, bo służą do czegoś innego, a na fullstack to po prostu się uzupełniają
@husky83: jsem zrobisz frontend, backend i jak brak środków na dedykowaną apkę mobilną to i react nativem zrobisz sobie aplikacje na iOS/Androida (połączoną api zrobionym na nodejs) - dla mnie wygrywa js
@anonimowybagatelizator: tylko ze pytalismy o to co jest lepsze a nie co bardziej przenośne, a umwomy sie ze javascript to smieciowy jezyk ktory powinien dawno wylądować na śmietniku historii
@alex-fortune: no to Panie specjalisto zdajesz sobie pewnie sprawę, że w przypadku programowania jako całości tej dziedziny, nie ma czegoś takiego jak ogólnie - co lepsze ;)
W takim wypadku mogę napisać hasztag pojazdy i zapytać co lepsze, a tam wrzucić czołg, samochód osobowy sedan, śmigłowiec i samolot pionowego startu.
@husky83: @alex-fortune: @anonimowybagatelizator: Panowie to jest typową #gownoankieta która jest bez sensu bo te języki są nieporównywalne bez kontekstu do czego ich użyć, a wy się kłócicie który lepszy a który śmieciowy ( ͡°( ͡°͜ʖ( ͡°͜ʖ͡°)ʖ͡°) ͡°)
Co lepsze
Komentarz usunięty przez autora
W takim wypadku mogę napisać hasztag pojazdy i zapytać co lepsze, a tam wrzucić czołg, samochód osobowy sedan, śmigłowiec i samolot pionowego startu.
Panowie to jest typową #gownoankieta która jest bez sensu bo te języki są nieporównywalne bez kontekstu do czego ich użyć, a wy się kłócicie który lepszy a który śmieciowy ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)