Wpis z mikrobloga

#java #spring
Probuje zrobic posta do rest controllera, ale aby to zrobic musze sie najpierw zalogowac do spring security. passy: root/root, spring security nie konfigurowalem, po prostu dodalem zaleznosci

Czy ktos sie orientuje jak to zrobic? nie wiem czy to przez to ze mam spring 5 czy po prostu cos robie zle, przejrzałem cale google i nic nie znalazlem sensownego, caly czas mam error 401

(korzystam z cygwin i curl)
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bruno_: jaką zwrotkę dostajesz jak uderzasz na /login?
Btw. nie musisz najpierw uderzać na endpoint loginu, możesz od razu uderzać do metody którą chcesz wywołać, ale musisz pasy przesłać odpowiednio link
  • Odpowiedz
@Philopolemus_Fronius: sprawdzalem, wysylalem i caly czas 401

@kto3: probowalem tez z tymi ciasteczkami ale nie za bardzo wiem jak je zapisac i czy one sa w sesji mojej, kopiowalem je do clipboarda (-c dev/clipboard) ale nic tam sensownego nie bylo raczej
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Philopolemus_Fronius nie no to ja wiem ze skanuje I konfiguruje, myślałem po prostu ze dam rade się zalogować tam przy POST no ale mało czasu już miałem a chciałem żeby dziś poprawnie dodawało do bazy to wywaliłem security
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Bruno_: Prosta sprawa. Wrzuciłeś spring security, to autoconfigure wymaga zalogowania. Możesz dodać security configa i permit all na /** i będzie śmigać
  • Odpowiedz