Lubię małe piłkarskie szczegóły, na które większość kibiców nie zwraca uwagi.
Przepuszczenie piłki przez Lukaku widział każdy, ale najważniejszym zagraniem popisał się kilka sekund wcześniej - gdy sprintem "ściągnął" obrońcę z prawej flanki i tworząc przestrzeń Muenierowi:
jest jakiś kanał na YT gdzie można znaleźć podobne analizy taktyczne akcji?
@vroobelle: jeśli znasz angielski: z ogólnopiłkarskich to totalnie polecam Tifo Football, które ogólnie świetnie wyjaśnia wiele taktycznych zawiłości - dla przykładu dołączam filmik tłumaczący dlaczego Kyle Walker, nominalny prawy obrońca/wahadłowy gra w reprezentacji na środku obrony.
Z takich bardziej skupionych na konkretne akcje znam kanał Nouman. Trochę prymitywna forma (brak lektora i gównomuzyczka w tle) ale
małe piłkarskie szczegóły, na które większość kibiców nie zwraca uwagi.
@NapalInTheMorning: To nie jest "mały szczegół", tylko jedna z podstaw gry w piłkę nożną. I sądzę że każdy choć trochę znający się na tym sporcie kibic zwraca na takie rzeczy uwagę.
@NapalInTheMorning: Tylko, że on nie robił wolnej przestrzeni świadomie tylko wychodził do prostopadłego podania na środek i wyszło tak jak wyszło, czyli dobrze :)
Nie wiem jak wy możecie zagadywać do lasek na żywo, dosłownie każda do której chciałem zagadać po chwili witała się ze swoim chłopakiem, albo do niego pisała, dziś miałem takie 2 przypadki xD #tinder #zwiazki #randki
Przepuszczenie piłki przez Lukaku widział każdy, ale najważniejszym zagraniem popisał się kilka sekund wcześniej - gdy sprintem "ściągnął" obrońcę z prawej flanki i tworząc przestrzeń Muenierowi:
#mecz #mundial #pilkanozna #meczgif
Komentarz usunięty przez moderatora
@vroobelle: jeśli znasz angielski: z ogólnopiłkarskich to totalnie polecam Tifo Football, które ogólnie świetnie wyjaśnia wiele taktycznych zawiłości - dla przykładu dołączam filmik tłumaczący dlaczego Kyle Walker, nominalny prawy obrońca/wahadłowy gra w reprezentacji na środku obrony.
Z takich bardziej skupionych na konkretne akcje znam kanał Nouman. Trochę prymitywna forma (brak lektora i gównomuzyczka w tle) ale
@NapalInTheMorning: To nie jest "mały szczegół", tylko jedna z podstaw gry w piłkę nożną.
I sądzę że każdy choć trochę znający się na tym sporcie kibic zwraca na takie rzeczy uwagę.
@majzter:
https://www.youtube.com/watch?v=JfJYKUZTDOE