Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

po co tak kombinować?

Lepiej postawić sobie noda na vps,

dzięki temu masz zapewnioną ciągłość działania i szybkie łącze, nie to co w domu

@Das-Coin:
Po to że jak masz na VPS to nie jest twój nod, nie masz nad nim kontroli, nie zwiększa to bezpieczeństwa
  • Odpowiedz
Node wcale nie ma jakichś nierealnych wymagań

@rysiekryszardziom: no więc nie ma nierealnych ale kto ot tak sobie będzie zostawiał kompa ciągle włączonego i n--------a tam wiatrak czy coś innego, albo stara wrzeszczy że na wakacje w międzyzdrojach nie będzie bo to dziadostwo żrę prund
  • Odpowiedz
fajnie jakby przynosiło zysk lub koszt był prawie zerowy, coś jak węzeł LN

@ce029c47: Ogólnie to o czym mówisz to Proof of Stake, ale ma potężną wadę. Najwięcej zarabia ten co ma najwięcej hajsu :D Ogólnie to node z minerem jakby. Natomiast system często jest niesprawiedliwy, więc to półciekawostka.

Koszt jest "spory", gdyż trzeba potwierdzić, że ktoś cię w szambo nie wpuścił (nie ufaj nikomu, nawet sobie). Dlatego troszkę trwa
  • Odpowiedz
jakby przynosiło zysk lub koszt był prawie zerowy, coś jak węzeł LN. Tak sobie myślę.

@ce029c47: tak będzie, na LN będzie można zarobić przynajmniej na koszty a aby posiadać węzeł LN pełny węzeł jest wymagany, więc to spowoduje powstanie coraz więcej pełnych węzłów?
  • Odpowiedz
Koszt jest "spory", gdyż trzeba potwierdzić, że ktoś cię w szambo nie wpuścił (nie ufaj nikomu, nawet sobie). Dlatego troszkę trwa synchronizacja, ale jak masz energooszczędny komputer to czemu nie?

@fervi: Dlatego właśnie eleganckie rozwiązanie według mnie to smartfon - duża dostępność do sprzętu, oszczędność energii.
  • Odpowiedz
tak będzie, na LN będzie można zarobić przynajmniej na koszty a aby posiadać węzeł LN pełny węzeł jest wymagany, więc to spowoduje powstanie coraz więcej pełnych węzłów?

@pawlo74: Mam nadzieję że właśnie tak zadziała LN na sieć BTC.
  • Odpowiedz
cieszę się, że w bitcoinie są tacy ludzie z takimi poglądami, wyobraź sobie co dzieje się z eterem i nic nie martwi się tam takimi sprawami jak Ty (ʘʘ)

@pawlo74: Bo dla mnie BTC jest czymś zajebistym, żałuje że wcześniej nie zagłębiłem się w tym na czym to polega, może wcześniej bym w to wszedł. Miałem kilka podejść jak był jeszcze tani, ale bieda mnie powstrzymywała
  • Odpowiedz
@ce029c47: Pracuj i zarabiaj w krypto, np. godzinkę dziennie. Da radę zarobić tego 1 Bitcoina w jakimś czasie. Nie jest to oczywiście pstryknięcie palców i pewnie miesiącami będziesz pracował, ale z drugiej strony ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
No to postaw ;) Chociaż lepiej dysk mieć faktycznie te 256GB na pełny węzeł (chyba, że prune)

@fervi: Dopiero teraz przyszedł mi do głowy taki pomysł, więc będę próbował.
  • Odpowiedz