Wpis z mikrobloga

#python #programowanie #vba #praca #pracait

Cześć, ostatnio zmieniłem stanowisko na RPA Dewelopera. Zajmuję się automatyzacją w Automation Anywhere a wczęśniej w Blue Prismie. Znam VBA(potrafię sobie zautomatyzować całkiem sporo rzeczy), trochę znam pythona. W sumie teraz nie wiem w którą stronę iść. Podoba mi się to co robię jednak nie wiem czego uczyć się dalej. Liznąłem ciutkę django jednak to nie jest związane z obecnym stanowiskiem więc nie kontynuuję.
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PiotrokeJ: tak z ciekawości, bo trochę się interesowałem tematem, od czego zacząłeś przygodę z RPA?
I masz jakieś pojęcie jakie są stawki na tym stanowisku w dużym mieście dla kogoś kto zna b. dobrze VBA, b. dobrze SQL i trochę Pythona oraz SSIS (to bardziej do danych, ale zawsze automatyzacja ( ͡° ͜ʖ ͡°)) [jak wiesz, ale nie chcesz publicznie powiedzieć to możesz na PW :)]
  • Odpowiedz
@DarkAlchemy: Ja zacząłem od juniora - 0 doświadczenia. Znałem VBA i trochę pythona i złożyłem CV i przyjęli mnie. Jak chcesz wejść w ten temat to ściągnij sobie triala UiPatha. Jako jedyna firma udostępniają swoje narzędzie za darmo.
  • Odpowiedz
@DarkAlchemy: @PiotrokeJ: Nie polecam Uipatha, właśnie męczę advanced i trzeba się mocno nagimnastykowac, żeby coś w nim uzyskać. Jeszcze nie wiem jak jest z certyfikacją, znaczy wiem, że egzamin jest praktyczny pod okiem instruktora ale czy trudny to się dowiem w lipcu. Dobrze, że podkreślasz, jest za darmo i tyle w temacie. BluePrism robi robotę lepiej i łatwiej. Tylko rozpoznawanie obrazów ma ciut gorzej opracowane niż Uipath.
@
  • Odpowiedz
@DarkAlchemy: Pogooglaj, może Blue Prism ma jakiś trial albo wersje szkoleniowa. Plusem jest, że program jest tak prosty, że pracodawcy oferują darmowe szkolenie, albo zatrudniają bez certyfikatu, do przyuczenia.
  • Odpowiedz