Aktywne Wpisy
tiofen +413
Hej Mireczki,
w poniedziałek wyje*ali mnie z roboty, więc z tej okazji organizuję #rozdajo - wystarczy dać plusika, wyniki jutro po 16. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do wygrania żółwik ze zdjęcia.
Zapraszam też na mojego instagrama tiofendzierga, dopiero się go uczę, więc wrzutek jest mało i średniej jakości. XD Ale kiedyś będzie lepiej, będę też dawać tam znać o jakichś moich tworach do przygarnięcia.
#
w poniedziałek wyje*ali mnie z roboty, więc z tej okazji organizuję #rozdajo - wystarczy dać plusika, wyniki jutro po 16. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do wygrania żółwik ze zdjęcia.
Zapraszam też na mojego instagrama tiofendzierga, dopiero się go uczę, więc wrzutek jest mało i średniej jakości. XD Ale kiedyś będzie lepiej, będę też dawać tam znać o jakichś moich tworach do przygarnięcia.
#
KRZYSZTOF_DZONG_UN +183
JESTEŚ PRZECIWNY KREDYTOWI 0% I KAZDEJ INNEJ TEGO TYPU FORMIE = PLUSUJESZ
POKAŻMY ILU NAS JEST. KAŻDY WIE, ŻE POLITYCY CZYTAJĄ WYKOP, WIĘC MUSIMY POKAZAĆ SWÓJ PROTEST. IM WIĘCEJ PLUSÓW TYM WIĘKSZA SZANSA ŻE GÓWNIANY PROJEKT NIE WEJDZIE W ŻYCIE!
#nieruchomosci #wykopefekt #polska #afera
POKAŻMY ILU NAS JEST. KAŻDY WIE, ŻE POLITYCY CZYTAJĄ WYKOP, WIĘC MUSIMY POKAZAĆ SWÓJ PROTEST. IM WIĘCEJ PLUSÓW TYM WIĘKSZA SZANSA ŻE GÓWNIANY PROJEKT NIE WEJDZIE W ŻYCIE!
#nieruchomosci #wykopefekt #polska #afera
Oto słowo boże! Chwała tobie panie!
Pamiętajcie! Jak bijecie swoich niewolników to tak, żeby przeżyli jeszcze jeden czy dwa dni! Inaczej macie grzech i trzeba się z tego wyspowiadać!!
#slowoboze #wiara #ateizm #bekazateistow #katolicyzm #bekazkatoli
Nigdy więcej niewolników z Aliexpress. Taka przestroga.
Pamiętajcie! Bez boga nie ma moralności!
@enslavedeagle: Czy to oznacza że 10 przykazań też już nie obowiązuje?
@MinnieMouse0: Chochoł. Nigdzie czegoś takiego nie napisałem. Typowo. :)
@prawa_reka_sorosa: Teoretycznie nie, ale tamte zasady są dość uniwersalne, nie sądzisz?
@VodkaDestroyer: Wg Nowego Testamentu stare prawo zostało wypełnione i już nie obowiązuje. Stary Testament ma być dla chrześcijanina książką historyczną o Narodzie Wybranym i o tym, jak kiedyś wyglądały relacje między ludźmi a Bogiem. Chrześcijan natomiast obowiązuje Nowy Testament.
ale zastanawiam się jak godzisz sobie fakt że Twój Bóg był takim potworem?
@Doman_60: Nijak. Bóg stworzył świat, jest to jego własność, to niech sobie z nim pogrywa, jak chce. Nie mam specjalnie za dużo do wyboru w kwestii właściciela świata ;)
@enslavedeagle: to chociaż przestań się oszukiwać, że jest on dobry, miłosierny i sprawiedliwy.
Ktoś wyżej zauważył, że 10 przykazań nadal obowiązuje. Jak rozpoznajecie co obowiązuje a co nie?
@VodkaDestroyer: ale ja gdzieś tak napisałem? czemu mi w tym wątku wszyscy wkładają słowa do ust? xD
Mogę wiedzieć w co wierzysz? ;)
@VodkaDestroyer: Nie. Poglądami bliżej mi raczej do protestantów, aczkolwiek też nie jakoś skrajnie
A zastanowiłeś się chociaż skąd wzięło się takie rozróżnienie?
Bicie kijem było powszechną procedurą dyscyplinarną na starożytnym Bliskim Wschodzie, ale taki kij nie jest bronią specjalnie śmiercionośną. Więc jeśli niewolnik zmarł zaraz wykonaniu kary, znaczyło to, że osoba wykonująca uderzenia miała mordercze zamiary. Ale jeśli niewolnik zmarłby z powodu odniesionych obrażeń kilka dni lub tygodni później,
@VodkaDestroyer: powiem tak: potrafi być miłosierny i dobry, kiedy tego chce. Przyzwala na istnienie zła na świecie, bo dał ludziom wolną wolę, a kiedy dajesz komuś wolną wolę to nie po to, żeby interweniować, nawet wtedy, kiedy coś Ci się nie podoba.
Jeśli wierzyć wszystkiemu, co zostało opisane w Starym Testamencie i wszystkie potopy, wojny i kataklizmy były