Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tyrytyty: Fajna analiza. Tak jak piszesz w dalszym ciągu mamy szanse na awans i chciałbym bardzo aby sie udało. Jednak coś czuje że nasz treneiro ma inną wizje i nie zastosuje zbyt wielu zmian.
  • Odpowiedz
@tyrytyty: dokładnie takie same zdanie mam. Glik obowiązkowo do składu i za Milika ktoś defensywny by dać więcej miejsca Skrzydłowym i Zielińskiemu. Zastanowiłbym się tez nad Beresiem za Piszczka który zagrał dramatycznie
  • Odpowiedz
@tyrytyty: Zgadzam się z punktami analizy poza zmianami - uważam że nie powinniśmy ryzykować wstawienia Glika do pierwszego składu. Poza samobójem Cionek grał solidnie, na tyle na ile mógł i potrafił. W momencie gdyby Glikowi w trakcie meczu z Kolumbią odnowił się uraz i musielibyśmy dokonać zmiany dezorganizacja gry i spadek morale piłkarzy byłby według mnie na tyle duże, że jest to ryzyko którego Nawałka nie powinien podejmować. Dla mnie
  • Odpowiedz
@lekkonieobecny: bo miał 3kg w gaciach, nie potrafił rozegrać piłki, większość podań do Piszczka/Pazdana, brak komunikacji ze Szczęsnym (sytuacja, kiedy wybił głową w aut bramkowy będąc nieatakowanym). Słaby mecz Thiago, niestety.
  • Odpowiedz
4-2-3-1 z trójkątem w pomocy co spopularyzował Mourinho

@tyrytyty: źródło?
A zresztą co za różnica, to, że Milik nie powinien grać, a zamiast tego powinien grać jeden pomocnik więcej, pisano wczoraj już wiele razy.
  • Odpowiedz
@tyrytyty: widzę już wszyscy zapomnieli jakby był płacz jak graliśmy takim ustawieniem i jakie wyniki osiągaliśmy. No ale przegraliśmy jeden mecz z własnych błędów i trzeba REWOLUCJI xd
  • Odpowiedz
@tyrytyty: czy aby na pewno "plan minimum" na wyjście z grupy to remis z Kolumbią + wygrana z Japonią? Wydaje mi się, że istnieje skrajna sytuacja w której można wyjść z grupy wygrywając tylko jeden mecz.

Aktualnie tabela wygląda tak:
- Japonia (3pkt)
- Senegal (3pkt)
-
  • Odpowiedz
@tyrytyty: nie mogłem uwierzyć, że do prawie 75 minuty nie mieliśmy celnego strzału z akcji na bramkę tego amatorskiego bramkarza. Każda inna europejska reprezentacja dawno by go rozstrzelała z daleka.
  • Odpowiedz
@tyrytyty: ja nigdy nie rozumiałem czemu Nawałka upiera się, żeby Milik grał z Lewym. Moim zdaniem to nie może się udać (nie od 1-szej minuty), bo to są po prostu zbyt podobni do siebie napastnicy. Lewandowskiego przydałby się bardziej ruchliwy napastnik, który będzie robił zamieszanie i Lewy będzie miał więcej miejsca lub będzie mógł do niego odegrać piłkę.
  • Odpowiedz
@Drmscape: Myślę że łatwo się takie sytuacje ocenia widząc wszystko w telewizyjnej kamerze, o jego reakcji zadecydowały ułamki sekund, być może nie widział piłki na tyle dobrze by odpowiednio wcześniej zareagować. Moim zdaniem nie zasłużył na bycie kozłem ofiarnym, strata takiej bramki jest wliczona w koszty, zawalili liderzy kadry który nie umieli zaaranżować działań ofensywnych
  • Odpowiedz
@tyrytyty: Byku, nawet nie masz pojęcia jak ja Cię szanuję. W momencie, kiedy odcinam się od wszystkich mediów z powodu hejtów i januszerki na Cionka/Bednarka/Milika, taką perełkę mi tu wrzucasz.
  • Odpowiedz