Wpis z mikrobloga

@Minette: Śmieję się jedynie z uzależniania sławy gry od tego czy tradycyjne media o niej mówią.

@philger: Gra jest w czołówce jeśli chodzi o aplikacje mobilne. Oprócz odpływu graczy mamy również do czynienia z przypływem nowych graczy. To naturalny proces.
  • Odpowiedz
Gra jest w czołówce jeśli chodzi o aplikacje mobilne

@Logytaze: czy to zdanie z którym próbujesz dyskutować temu przeczy? Czy ja temu przeczę?

Oprócz odpływu graczy mamy również do czynienia z przypływem nowych graczy. To naturalny proces.

Oczywiście, tak samo jak naturalne jest stwierdzenie że największy boom minął jeśli odpływ jest wielokrotnie większy od przypływu.
  • Odpowiedz
Oczywiście, tak samo jak naturalne jest stwierdzenie że największy boom minął jeśli odpływ jest wielokrotnie większy od przypływu.

@philger: Jakieś liczby czy po prostu bawisz się w grafomana ze Spider's Web?
  • Odpowiedz
nie zgadzam się z tym, że więcej od gry odchodzi

@Dryblas: ja też nie, myślę że co najmniej od roku (wprowadzenie raidów) liczba graczy stale się zwiększa. Ale ten przypływ nie równoważy przecież ogromu graczy którym znudziło się w ciągu pierwszego miesiąca czy dwóch. Latem 2016 w wielu miejscach w Warszawie (Łazienki, PKiN, Balaton, Stare Miasto) CODZIENNIE było pełno grających, więcej niż teraz raz w miesiącu przy CD. Do tego
  • Odpowiedz
@philger: To prawda, że nie ma tylu graczy, co w pierwszym tygodniu, ale wtedy to byli w większości ludzie, którzy z ciekawości instalowali grę, żeby zobaczyć o co w tym wszystkich chodzi, a teraz Niantic ma rosnącą bazę bardzo zaangażowanych graczy, a gra ma się lepiej, niż kiedykolwiek.

Początkowy boom nie miał prawa przetrwać, niezależnie od tego, czy obiecane featery były, czy nie, bo tak po prostu funkcjonują gry mobilne.

Przypomina mi
  • Odpowiedz
To prawda, że nie ma tylu graczy, co w pierwszym tygodniu, ale wtedy to byli w większości ludzie, którzy z ciekawości instalowali grę, żeby zobaczyć o co w tym wszystkich chodzi, a teraz Niantic ma rosnącą bazę bardzo zaangażowanych graczy, a gra ma się lepiej, niż kiedykolwiek.

Początkowy boom nie miał prawa przetrwać, niezależnie od tego, czy obiecane featery były, czy nie, bo tak po prostu funkcjonują gry mobilne.

@Dryblas:
  • Odpowiedz
@Dryblas: CD to jeden dzień w miesiacu gdzie graja wszyscy. Generalnie jak patrze po znajomych, to widzę że ludzie grają coraz mniej. Jak mijam jakieś rajdowe ekipy u siebie w mieście, to jest połowa tych ludzi co kiedyś. A do tego dzieciaki ok ~12 lat, ale wydaje mi się że nowe (i że poprzednie małolaty już odpuściły). Ja na ten przykład wbiłem 37 level i odpuściłem. Poksy bardzo lubiłem, ale
  • Odpowiedz
@Dryblas: ale o co konktretnie? Gdyby nie był to grałoby tyle samo ludzi co w pierwszym tygodniu albo więcej, prosta matematyka, skoro liczba jest mniejsza niż na starcie to więcej było odejmowania a nie dodawania. Teraz od długiego czasu liczba graczy rośnie i super, ale żeby oburzać się na stwierdzenie że boom minął chyba trzeba było lato 2016 spędzić na bezludnej wyspie. Po co tak zakłamywać rzeczywistość?

@rskkk:
  • Odpowiedz
@philger: moja opinia jest przeciwna - to jest feature który jest spóźniony o rok i raczej nie spowoduje, że ludzie wrócą. No bo i po co, po dodatkowe kulki z rajdów? Po nabijanie sobie koleżenstwa z kolegą? Po wymienienie się czterema pokemonami? Rajdy to było coś dobrego, trejdowanie się, to pewnie sprawa na 2-3 tygodnie aż zdobędziemy co chcemy i tyle. wracamy do afkowania.
  • Odpowiedz
@philger: przecież ja się nie oburzam ¯\(ツ)_/¯

ale jak piszesz "odpływ jest wielokrotnie większy od przypływu." to nie znaczy, że był po premierze, tylko że jest aktualnie, a to nie jest prawda ¯\
(ツ)_/¯
  • Odpowiedz