Aktywne Wpisy

wykop +42
Dzień dobry, Wykop (ʘ‿ʘ)
Powiadomienia, to temat, na którym aktualnie skupiamy swoją pełną uwagę. Część zadań zostało już wdrożonych, pozostałym musimy poświęcić jeszcze odrobinę czasu. Zapewniamy jednak, że gdy zostaną ukończone, od razu damy Wam o tym znać. A tymczasem przejdźmy do tematów, które już zostały wdrożone - dziś aktualizujemy #wykopchangelog o:
1. Zgłaszaliście nam problem z powiadomieniami z tagów, które dublowały się na Waszych listach powiadomień -
Powiadomienia, to temat, na którym aktualnie skupiamy swoją pełną uwagę. Część zadań zostało już wdrożonych, pozostałym musimy poświęcić jeszcze odrobinę czasu. Zapewniamy jednak, że gdy zostaną ukończone, od razu damy Wam o tym znać. A tymczasem przejdźmy do tematów, które już zostały wdrożone - dziś aktualizujemy #wykopchangelog o:
1. Zgłaszaliście nam problem z powiadomieniami z tagów, które dublowały się na Waszych listach powiadomień -

Garbanzos +292

#pokemongo
@Minette: Po raz setny powtarzana ta bzdurna teza...
@philger: Gra jest w czołówce jeśli chodzi o aplikacje mobilne. Oprócz odpływu graczy mamy również do czynienia z przypływem nowych graczy. To naturalny proces.
@Logytaze: czy to zdanie z którym próbujesz dyskutować temu przeczy? Czy ja temu przeczę?
Oczywiście, tak samo jak naturalne jest stwierdzenie że największy boom minął jeśli odpływ jest wielokrotnie większy od przypływu.
@philger: Jakieś liczby czy po prostu bawisz się w grafomana ze Spider's Web?
@philger:
@Logytaze:
Liczb nikt Wam nie poda, bo Niantic nie dzieli się takimi informacjami, ale nie zgadzam się z tym, że więcej od gry odchodzi. Moje odczucia są takie, że cały czas do gry wracają starzy gracze i zaczynają nowi, u mnie na grupie jest już tak dużo osób, że zaczęliśmy
@Dryblas: ja też nie, myślę że co najmniej od roku (wprowadzenie raidów) liczba graczy stale się zwiększa. Ale ten przypływ nie równoważy przecież ogromu graczy którym znudziło się w ciągu pierwszego miesiąca czy dwóch. Latem 2016 w wielu miejscach w Warszawie (Łazienki, PKiN, Balaton, Stare Miasto) CODZIENNIE było pełno grających, więcej niż teraz raz w miesiącu przy CD. Do tego mnóstwo
Początkowy boom nie miał prawa przetrwać, niezależnie od tego, czy obiecane featery były, czy nie, bo tak po prostu funkcjonują gry mobilne.
Przypomina
@Dryblas: ale
@philger: o to mi chodziło głównie
@rskkk: wymiany mogą
ale jak piszesz "odpływ jest wielokrotnie większy od przypływu." to nie znaczy, że był po premierze, tylko że jest aktualnie, a to nie jest prawda ¯\(ツ)_/¯
Semantyka, od czasu boomu (który jak przypomnę był tematem sporu) łączny odpływ jest większy od łącznego przypływu. Dalej nie wiem czemu z góry zakładasz moją złą wolę lub niewiedzę, zwłaszcza że na tym tagu jestem jednym z częstszych adwokatów gry przeciw twierdzącym że nikt nie gra albo nic się nie zmieniło