Wpis z mikrobloga

#java #programowanie Hej! Jakiś czas temu wrzuciłem na youtube mój pierwszy video tutorial (gra spacerunner). Jestem w trakcie tworzenia nowego poradnika - pierwszy odcinek jest już na youtube! W tym tutku zrobiłem kilka zmian - przede wszystkim zająłem się obróbka audio, żeby mój głos był lepszy w odbiorze, mam nadzieję, że mi się udało ;) ponadto ten poradnik będzie bardziej szczegółowo opisywał sam proces tworzenia oprogramowania - nie tylko będę opisywał co robię, ale także dlaczego i skąd pomysł an to ;) mam nadzieję, że się spodoba, szczególnie wszystkim początkującym javowcom, którzy chcieliby zrobić jakąś fajną apkę a nie mają pomysłu jaką, zapraszam do oglądania.

Kliknij tutaj, żeby przejść do filmiku
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@htfhere: Może do młodszej publiczności to trafi - mnie byś zniechęcił tymi likeami i komentarzami.
Wydaje mi się, że dajesz w ten sposób pewną wirtualną cenę za swoje materiały. Gawiedź będzie klikać, a Ty będziesz wrzucał materiał. Obawiam się, że pewnego dnia pojedziesz na jakiś urlop i ludzie nadal będą klikać a materiał nie wpadnie wystarczająco szybko - więc pojawi się niechęć - bo jak to?! mówiłeś, że jak doklikają
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@zly_dzien potrzebuję tych lików i komentarzy żeby być wyżej w wynikach wyszukiwania - jeżeli będę nisko to mało kto będzie oglądał moje filmy a wtedy ich tworzenie ma dużo mniej sensu, dlatego zdecydowałem się na taki system szybszego wrzucania. Zgadzam się, że taki układ ma sens tylko, jeżeli będę mógł dac gwarancję, że dam radę wrzucić filmik jak tylko próg będzie przebity - jak moc dać taka gwarancję? Po prostu nagrałem
  • Odpowiedz
@htfhere: Sam materiał wygląda w porządku ale podczepiam się pod opinią że te "żebrolajki", czy też raczej "lajkoszantaż" na końcu budzą niesmak - przynajmniej we mnie. Nie wiem, jakieś to mega słabe dla mnie jest - albo będą lajki albo dalej nie wrzucam.

Ja też czasem się wiedzą dzielę, na bloga różne rzeczy wrzucam i rozsyłam po redditach, medium tylko inne bo tekst pisany zamiast video - ale by mi
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Myzreal cześć! To nie jest tak, że albo będą lajki albo nie wrzucam - wrzucam, a jeżeli będą lajki to wrzucam szybciej. Testuję to rozwiązanie żeby przyspieszyc rozwój kanału, jeżeli się nie sprawdzi to na pewno z niego zrezygnuję. Dzięki za pozytywny feedback odnośnie dźwięku :) podczas nagrywania filmików najbardziej bałem się tego, że mój głos nie będzie nadawał się do słuchania
  • Odpowiedz