Wpis z mikrobloga

@Mack_Lanegan '82 tfwnogf here, ale z wieloma związkami, divami i fwb w przeszlosci. Wszystko ma dwie strony.

Z jednej strony miło być sobie samemu sterem żeglarzem i okrętem, ale z drugiej strony czasem bardzo tęskno do rodziny, miłości im starszy się robię tym bardziej.

Nie wierze ludziom, którzy mówią, że samemu najlepiej i nigdy nie mają wątpliwości.
  • Odpowiedz
@Mack_Lanegan: sporo kobiet myśli jak mężczyźni opisani przez Ciebie ;) Co raz więcej kobiet nie chce mieć dzieci. Ważne, aby się jakoś dopasować i odnaleźć i skonfrontować swoje priorytety jeszcze na samym początku.
  • Odpowiedz
@alabamasith: to zależy ile czasu mózg będzie pozbawiony tlenu i jakie fragmenty mózgu ucieripą. No i przy powieszeniu najczęściej dochodzi do złamania rdzenia kręgowego, które bywa śmiertelne. Wiec jak nie umrze przez przerwanie rdzenia kręgowego i albo nie będzie mial uszkodzonego rdzenia to nie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Mack_Lanegan:

Dyskutowałem dzisiaj na ten temat z jedną dziewczyną z firmy i wzbudziło to u niej oburzenie, że mężczyźni nie chcą się wiązać. Oczywiście padały teksty o niedojrzałości, zdziecinnieniu i ogólnym upadku męskości, bo nie chcą się starać o kobiety i nie chcą brać odpowiedzialności za rodzinę. Zapytałem, mówiąc o sobie, że skoro nie czuję się na tyle odpowiedzialny, żeby zakładać rodzinę to czy nie jest to właśnie odpowiedzialność skoro
  • Odpowiedz
@Mack_Lanegan: w dzisiejszych czasach perspektywa uległa zmianie. Role życiowe typowego mężczyzny i kobiety uległy zatarciu, nie ma już parcia na małżeństwo, a rodzina nie jest głównym celem egzystencji. Nie ma co z tym dyskutować. Po prostu teraz jest większa dowolność i więcej świadomych dróg rozwoju, a nie jedna i najlepsza dla wszystkich ścieżka.
  • Odpowiedz
@mistrz_tekkena: no ja np. nie mam większych ciągotek w stronę stałego zwiazku. Przerobiłem już to i uznałem, że mi się nie chce. Spotykam się z laskami regularnie, ale regularnie unikam 'formalizowania'. Jakoś pasuje mi takie życie i uważam, że samemu lepiej i wątpliwości też nie mam. Nie mówię też, że już nigdy się nie zwiąże, ale to by laska musiała przejść długi okres próbny. xD
  • Odpowiedz