Aktywne Wpisy
JaX92 +108
Tak czytam o tych masowych zwolnieniach w krakowskim korpo i w sumie się cieszę. Przez lata korpoludki zadzierały nosa i uważali się za lepszych, bo oni pracują w zagranicznej korporacji. SĄ KIMŚ! Mam nadzieję, że to nie chwilowe tąpnięcie, tylko wyrżnie korpoludki do ostatniego.
Teraz poczujecie czym jest praca i szybko nauczycie się pokory, jak zaczniecie walczyć o minimalna u Pana Janusza Dobrodzieja na trzy zmiany konkurując z nacjami wschodu i Ameryki
Teraz poczujecie czym jest praca i szybko nauczycie się pokory, jak zaczniecie walczyć o minimalna u Pana Janusza Dobrodzieja na trzy zmiany konkurując z nacjami wschodu i Ameryki

drte111 +79

W poprzednim wpisie:
https://www.wykop.pl/wpis/32421907/witajcie-drogie-dzieci-dzis-bedzie-troche-o-animac/
wspomniałem, że mam mały "prezencik", tym prezencikiem będzie mini AMA z chyba jednym z lepszych polskich animatorów - Arturem Marcolem.
Twórcy Gordon Goose , współtwórcą studio Panoptqm, oraz świetnym animatorem z pozytywną oceną samych ludzi z Pixara ;)
Pytania zadawajcie pod tym wątkiem, ja je zbiorę i wyślę do Artura, bo jako, że jest to bardzo zapracowanym człowiekiem to forma klasycznego AMA odpada.
Artur prosił również, żebyście nie zadawali pytań technicznych, a bardzo mile widziane są te artystyczne, o zasadach animacji i też reżyserii.
Powodzenia i czekamy na pytania od was!
#vfxnews #animacja #animacja2d #animacja3d #grafika3d #grafikakomputerowa
źródło: comment_RQezNTQZQbgY0tDZPZlnM8zsrru1oiFL.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
2. Jak najlepiej poprawić swoje umiejętności?
3. Jak najlepiej ćwiczyć ?
4. Bardziej się uczyłeś z książek czy może digitalowo, a może jakaś szkoła?
5. Może podasz mi 1 poradę, która bardzo ułatwiła ci zajmowanie się animacją?
- czy warto iść w stronę animacji będąc character artist? Duże studia game devowe mają od tego ludzi, chodzi mi o podstawy.
- czy animatorzy dzielą się na tych od zwierząt, tych od ludzi etc? Są jakieś specjalizacje, czy trzeba ogarniać wszystko?
To kilka pytań ode mnie
1. Od jakich projektów zaczynał karierę w animacji
2. Czy dobrym ćwiczeniem jest przygotowanie prostej animacji postaci do fragmentu ścieżki dźwiękowej