Aktywne Wpisy
Dentoray +61
Po 2 latach bawienia się w bukmacherkę i obstawiania meczów za drobne, wyciągnąłem saldo z konta ile przelewów poszło do sts oraz superbet, oraz ile wpływów otrzymałem od tych dwóch bukmacherskich firm z powodu wygranych:
na STS oraz SuperBet wpłaciłem łącznie przez dwa lata - 18400 złotych
Przelewy przychodzące jakie uzyskałem z wygranych to 6200 złotych
Jestem na minus 12k przez 2 lata gry - i to nie grania na pałę, ale po analizach,
na STS oraz SuperBet wpłaciłem łącznie przez dwa lata - 18400 złotych
Przelewy przychodzące jakie uzyskałem z wygranych to 6200 złotych
Jestem na minus 12k przez 2 lata gry - i to nie grania na pałę, ale po analizach,

breakdown1 +2
Przydałby mi się doradca finansowy lub jakiś ogarnięty coach. Nie wiem jak rozplanować najbliższe kilka lat. Mam wrażenie, że jest za dużo zmiennych by na oko ocenić która strategia byłaby najlepsza.
Chciałbym kupić mieszkanie, ale nie wiem czy ładować teraz w giełdę ile się da, a potem przykładowo połowę wyciągnąć na wkład własny (np uzbierać 400k, a potem 200k wyciągnąć), czy może wyciągnąć wszystko by kredyt był jak najmniejszy, ale potem budować portfolio
Chciałbym kupić mieszkanie, ale nie wiem czy ładować teraz w giełdę ile się da, a potem przykładowo połowę wyciągnąć na wkład własny (np uzbierać 400k, a potem 200k wyciągnąć), czy może wyciągnąć wszystko by kredyt był jak najmniejszy, ale potem budować portfolio

W poprzednim wpisie:
https://www.wykop.pl/wpis/32421907/witajcie-drogie-dzieci-dzis-bedzie-troche-o-animac/
wspomniałem, że mam mały "prezencik", tym prezencikiem będzie mini AMA z chyba jednym z lepszych polskich animatorów - Arturem Marcolem.
Twórcy Gordon Goose , współtwórcą studio Panoptqm, oraz świetnym animatorem z pozytywną oceną samych ludzi z Pixara ;)
Pytania zadawajcie pod tym wątkiem, ja je zbiorę i wyślę do Artura, bo jako, że jest to bardzo zapracowanym człowiekiem to forma klasycznego AMA odpada.
Artur prosił również, żebyście nie zadawali pytań technicznych, a bardzo mile widziane są te artystyczne, o zasadach animacji i też reżyserii.
Powodzenia i czekamy na pytania od was!
#vfxnews #animacja #animacja2d #animacja3d #grafika3d #grafikakomputerowa
źródło: comment_RQezNTQZQbgY0tDZPZlnM8zsrru1oiFL.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
2. Jak najlepiej poprawić swoje umiejętności?
3. Jak najlepiej ćwiczyć ?
4. Bardziej się uczyłeś z książek czy może digitalowo, a może jakaś szkoła?
5. Może podasz mi 1 poradę, która bardzo ułatwiła ci zajmowanie się animacją?
- czy warto iść w stronę animacji będąc character artist? Duże studia game devowe mają od tego ludzi, chodzi mi o podstawy.
- czy animatorzy dzielą się na tych od zwierząt, tych od ludzi etc? Są jakieś specjalizacje, czy trzeba ogarniać wszystko?
To kilka pytań ode mnie
1. Od jakich projektów zaczynał karierę w animacji
2. Czy dobrym ćwiczeniem jest przygotowanie prostej animacji postaci do fragmentu ścieżki dźwiękowej