Aktywne Wpisy

Boje się. W poniedziałek wyprowadza się ode mnie dziewczyna. Po 4 latach związku wszystko się skończy. Zostanę sam. Bez znajomych. Z #!$%@?ą ale dobrze płatną pracą. Nie mam zainteresowań, moje dni wyglądają tak samo - uzależnienie od telefonu. Mam #!$%@? zegar biologiczny przez prace na zmiany. Nie mam na nic siły i ochoty. Od kilku lat cierpię na depresję ale nie chce się faszerować lekami więc jej nie leczę, po za tym

tomaszek86 +19
Ktoś wie o co chodzi takim ludziom? XD
Skoro był zainteresowany to powinienem go jakoś przekonać? Zachęcić? Możecie doradzić? XD
#olx #bekazpodludzi
Skoro był zainteresowany to powinienem go jakoś przekonać? Zachęcić? Możecie doradzić? XD
#olx #bekazpodludzi

*wybierz jedno
Rok pracy w delegacji - myślę, że B1/B2 już mam.
Jak będziesz potrzebować i zaczniesz używać, to szybko wejdzie, po latach dopiero zły na siebie bylem, że nienawiść do tego języka hodowalem
Mnie katowali w szkole i to wyglądało tak:
- 4-6 klasa podstawowa - nauka "podstaw", kilka prostych zwrotów a później jakieś czasy, odmiany i inne gówna.
- gimnazjum, to samo czyli "podstawy" bo nie każdy mógł mieć wcześniej niemiecki.
- szkoła średnia, no wiadomo, że to też "podstawy"....
Ja się niczego
@PossessedPriest: To zależy ile tego języka miałeś w szkole. Jakbyś się uczył sumiennie od podstawówki czy nawet gimnazjum to moim zdaniem byłbyś się w stanie nauczyć języka w stopniu komunikatywnym. Ale te też zależy od człowieka i jego zdolności do języków obcych.