@grzesiek23Gda: jeśli przez system helpdeskowy można upoważnić kogoś do odbioru w określonym punkcie to spoko. kwestia tylko odpowiedniej autoryzacji wydania dyspozycji.
Widzę, że sporo osób wybiera ręczne upoważnienia. W niektórych sieciach zostały zabronione, bo łatwo je podrobić. Skończyło się wyłudzeniam smsów bankowych i sprawą sądową o grube pieniądze.
@Matpiotr: nie powiem dokłądnie bo tajemnica firmy itd., ale wyobraź sobie że numer jest często przyczyną rozwodów (bilingi), a ostatnio nawet oszustw bankowych (wymiana karty na "słupa"), a w efekcie wyłudzenie przelewów na spore sumy (w wielu bankach potwierdzenie transakcji przychodzi w formie kodu na SMS) - tak może się skończyć wymiana karty innej osobie niż właściciel. Często też dlatego dziwią mnie osoby argumentujące "ale ja jestem mężem"
@grzesiek23Gda: dowód zawsze możesz wymienić. nie masz obowiązku zgłaszać tego do operatora.
poza tym zwróć uwagę, że jak robić wałki to na bogatym kliencie, a ten zazwyczaj ma jakąś spółkę, jest członkiem zarządu, a jego pesel jest dostępny w KRSie.
adresu w dowodzie już nie ma, numer i seria - wymieniasz dowód itp. jedyną stałą jest imie, nazwisko i
@grzesiek23Gda: tak się kradło złote numery 20 lat temu, urabiałeś gościa w salonie że numer 500 123456 jest twój i chcesz duplikat karty sim ale nie masz dowodu a i pytań sprawdzających mało znasz ( ͡°͜ʖ͡°) wydawali duplikat a oryginał przestawał działać gdzieś w polsce. pełno w google historii że skradziono mi numer.
Mirki ciekawi mnie punkt widzenia klienta. Wstawiam ankietę w związku z licznymi naruszeniami w tym temacie
Jesteś właścicielem karty SIM. Czy ktokolwiek poza Tobą powinien mieć możliwość jej wymiany?
Komentarz usunięty przez moderatora
- tak może się skończyć wymiana karty innej osobie niż właściciel. Często też dlatego dziwią mnie osoby argumentujące "ale ja jestem mężem"
poza tym zwróć uwagę, że jak robić wałki to na bogatym kliencie, a ten zazwyczaj ma jakąś spółkę, jest członkiem zarządu, a jego pesel jest dostępny w KRSie.
adresu w dowodzie już nie ma, numer i seria - wymieniasz dowód itp. jedyną stałą jest imie, nazwisko i