Aktywne Wpisy
#praca #pracait #programista15k #pracbaza
Mam wrażenie, że od kiedy rozpoczął się u mnie okres 3 miesięcy wypowiedzenia to już nikt nie zaprasza na rekrutacje. 6k brutto QA here. Gnije jak rozmawiam ze znajomymi o zarobkach w branży i nie są w stanie uwierzyć w moją stawkę. Jednocześnie nie mogę się wyrwać z tego gówna nie ważne jak mocno się staram. Warto w ogóle jeszcze
Mam wrażenie, że od kiedy rozpoczął się u mnie okres 3 miesięcy wypowiedzenia to już nikt nie zaprasza na rekrutacje. 6k brutto QA here. Gnije jak rozmawiam ze znajomymi o zarobkach w branży i nie są w stanie uwierzyć w moją stawkę. Jednocześnie nie mogę się wyrwać z tego gówna nie ważne jak mocno się staram. Warto w ogóle jeszcze
Pan_Slon +44
Moja była żona w tajemnicy wyjechała z dziećmi…nie wiem gdzie, ona nie chce nic powiedzieć, dziadek jakieś bzdury opowiada.
Po kilku godzinach i obdzwoniu przewoznikow/lotow, wiem ze poleciała do Bułgarii, po za granice Polski, czekam właśnie na komisariacie na formalne zgłoszenie z art.211k.k nt możliwości popełnienia przęstepstwa.
#!$%@? jeszcze jej ojciec czyli dziadek jej w tym pomaga
Nie wiem co jej #!$%@?…
#logikarozowychpaskow #rodzicielstwo
Po kilku godzinach i obdzwoniu przewoznikow/lotow, wiem ze poleciała do Bułgarii, po za granice Polski, czekam właśnie na komisariacie na formalne zgłoszenie z art.211k.k nt możliwości popełnienia przęstepstwa.
#!$%@? jeszcze jej ojciec czyli dziadek jej w tym pomaga
Nie wiem co jej #!$%@?…
#logikarozowychpaskow #rodzicielstwo
Minęło wiele lat od upokarzającej klęski z Hyksosami i spaleniem przez nich egipskiej stolicy - Memfis. I choć nie było już żadnych żyjących świadków tego wydarzenia, wydarzenia były wciąż żywe w sercach potomków wygnanych z Dolnego Egiptu Synów córek Nilu. Egipt jest zakleszczony pomiędzy Hyksos na północy, a Kuszytami na południu. Imię hyksońskiego króla Kamose wywołuje strach nie tylko wśród Górnych Egipcjan, ale i wśród jego własnych poddanych. Jego dynastia zorganizowała sprawny aparat państwowy i próżno szukać wewnątrz kraju silnej opozycji.
Pokolenie, żyjące w tych niepewnych czasach już teraz można określić mianem straconego, bo choć prostemu ludowi but hyksoński, egipski, hetycki, mitański czy babiloński nie robi różnicy, o tyle brak wojen wielkich jest zawsze w interesie maluczkich. Pojawiamy się na tym padole, by przeżyć swoje życie w zdrowiu i spokoju. No chyba, że mamy nieco większe ambicje, a praca robotnika rolnego lub budowlanego nie daje nam wystarczającej satysfakcji.
W tym miejscu pojawiacie się Wy, drodzy bohaterowie, stroniący od spokoju, czujący wstręt do nieznośnego poczucia braku celu w swoim życiu. Każdy z Was na pewnym etapie życia wybrał swoją ścieżkę. I to Wam kapłani przepowiedzieli wielkie wydarzenie w swoim życiu, choć poskąpili szczegółów czy chodziło im o śmierć pod kołami rydwanu, czy utonięcie w Nilu, czy zmianę biegu historii świata. Jest 5. rok panowania Kamose, Avaris, ufortyfikowana stolica państwa Hyksos.
-------------------------------
Aby wybrać swoją postać, zaplusuj jeden z trzech komentarzy poniżej. Po wyborze postaci zostaniesz zawołany jutro do pierwszej decyzji.
Zalety:
- zręczny dyplomata negocjator
- względnie bogaty (cztery statki kupieckie z 20-osobową załogą)
-
Zalety:
- wyborny wojownik (łuk, miecz, rydwan)
- świetna kondycja i siła (bieganie, pływanie, podnoszenie ciężarów)
Zalety:
- inteligencja
- umiejętność czytania i pisania
-
xD