.............................................................................................................................. Wpis kierowany do mirków obserwujących tag: #wykopskubietotalizatora Pamiętaj by włączyć powiadomienia o pojawiającym się nowym wpisie! ..............................................................................................................................
Witajcie Mirabelki i Mirki :)
Dzisiejszy wpis dedykuję zdrapce "Mega Pensja", która w dniu dzisiejszym otrzymała dodatni poziom opłacalności w "Rankingu Zdrapkowym". Ostatnia taka sytuacja miała miejsce w styczniu podczas polowania na "500 000 w Banku".
Zdrapka "Mega Pensja" osiągnęła poziom opłacalności powyżej 0% Co to oznacza? Że od dnia dzisiejszego gdyby ktoś położył przed nami stertę losów "Mega Pensji" i mielibyśmy fundusze je kupić to statystyka mówi, że na tych masowych zakupach wyszlibyśmy na "+". Już tłumaczę skąd ten stan rzeczy... W sprzedaży obecnie znajduje się około 228 000 losów. Szacujemy, że sprzedaż wersji pomarańczowej oraz zielonej odbywała się równomiernie. Oznacza to, że w sprzedaży jest około 114 000 losów interesującej nas wersji pomarańczowej. Szacowany koszt zakupu tych losów to 1 140 000 zł natomiast statystyczna wygrana z nich to 1 149 160 zł. Oznacza to, że na tym zakupie bylibyśmy 9 160 zł na plusie już po odliczeniu podatków! Oczywiście obliczenia te mają charakter szacunkowy bo nikt nie postawi przed nami wszystkich losów. Naszym zadaniem byłoby objechanie całej Polski i skupowanie ich z wielu kolektur. Podliczając koszty logistycznie pewnie dopłacilibyśmy do interesu. Jednak biorąc pod uwagę obecną sytuację w zdrapkach jest to jedyny wybór, który w długotrwałym okresie mógłby pozwolić wyjść nam na "+".
Jeżeli w Waszej okolicy są pomarańczowe "Mega Pensja" to ze wszystkich zdrapek i ze względu na wysokość nagrody głównej te polecam najbardziej bo w ten sposób dajecie sobie szansę na wygranie 550 000 zł (495 000 zł po odliczeniu 10% podatku od wygranej).
Pamiętajcie, że ostatnia nagroda główna znajduje się w wersji pomarańczowej! Wersja zielona nie posiada już nagrody 550 000 zł gdyż została ona wydrapana w #krosno 26 maja 2018 roku!
Obrazek z pomarańczową i zieloną"Mega Pensją" wrzucam do tego wpisu.
Przypominam, że planowane jest zakończenie sprzedaży zdrapek "Krzyżówka XL", "Bonus w Gotówce" oraz "Serduszko"!
Na 30 maja zaplanowano zakończenie sprzedaży zdrapek: - Krzyżówka XL - Bonus w Gotówce - Serduszko
O ile zdrapka "Serduszko" to zdrapka w cenie 1 zł w której nie pozostała już żadna nagroda główna i nie warto jej kupować tak "Bonus w Gotówce" oraz "Krzyżówka XL" zajmują kolejno pozycje nr 2 i 3 w "Arkuszu Zdrapkowym" patrzącym na opłacalność.
W zdrapkach "Bonus w Gotówce" oraz "Krzyżówka XL" przy zakupie wszystkich pozostałych szacunkowych losów będziemy na "-". Jednak na chwilę obecną są to dwie najlepsze zdrapki do zakupu w cenie 5 zł. W większości kolektur nie uświadczycie żadnej z tych zdrapek bo zostały w sprzedaży już prawie same resztki, ale zakładając, że przed Wami jest po jednej sztuce z tych zdrapek wypadałoby podjąć decyzję: czy kupujecie "Bonus w Gotówce" i macie 0,0010% szansy na 150 000 zł czy decydujecie się na "Krzyżówkę XL" gdzie macie 0,0037% szansy na 75 000 zł. Jeżeli chodzi o mnie to wybieram niebieską "Krzyżówkę XL" bo prawdopodobieństwo prawie czterokrotnie wyższe a pieniądze tylko dwukrotnie niższe (✌゚∀゚)☞ Jeżeli w Waszych kolekturach są jeszcze niebieskie "Krzyżówki XL" czy "Bonus w Gotówce" z numerami paczek powyżej 90 000 to w cenie 5 zł polecam do końca maja decydować się właśnie na te zdrapki.
Decyzja na co się zdecydujecie należy oczywiście do Was, ja Was tylko naprowadzam na to co bym brał samemu :)
Jeżeli ktoś z Was ma ochotę na większe zakupy zdrapek, ale w Waszych pobliskich kolekturach ich brakuje to można napisać maila do swojego oddziału z prośbą o listę kolektur w których dane zdrapki można jeszcze kupić. Odpowiedź przychodzi przeważnie w ciągu 2 dni roboczych. Nie zapomnijcie w mailu napisać miasta, którego listę zdrapek chcielibyście otrzymać. Lista oddziałów i ich adresy email znajdują się tutaj: https://ssl.lotto.pl/kontakt/oddzialy
Tradycyjnie odpowiedź na pytanie: Jakie zdrapki obecnie kupować?
- 1 zł - - Jeżeli patrzymy na numer paczki z wykorzystaniem "Arkusza Zdrapkowego" - Polecam zdrapkę "Lotek" w wersji "Lotek w Holandii" z numerami paczek poniżej 25 000. Nadal dostępne tam są 3 z 3 nagród głównych. - Jeżeli nie patrzymy na numer paczki i nie chcemy się o niego pytać - Polecam zdrapkę "Multiforsa". Nadal są tutaj do wygrania wszystkie nagrody główne, a każda z nich to 25 000 zł.
- 2 zł - - Jeżeli patrzymy na numer paczki z wykorzystaniem "Arkusza Zdrapkowego" - Polecam zdrapkę "Super Vabank". - Jeżeli nie patrzymy na numer paczki i nie chcemy się o niego pytać - Jeżeli zadowoli nas500 zł to polecam zdrapkę "500 od ręki". Jeżeli celujemy w większe pieniądze to polecam zdrapkę "Polska Gola!" w której mamy szansę na 55 000 zł.
- 3 zł - - Jeżeli patrzymy na numer paczki z wykorzystaniem "Arkusza Zdrapkowego" - Polecam zdrapkę "WinGO" ze starej edycji z numerem 364. - Jeżeli nie patrzymy na numer paczki i nie chcemy się o niego pytać - Odradzam zakup zdrapek za 3 zł.
- 5 zł - - Jeżeli patrzymy na numer paczki z wykorzystaniem "Arkusza Zdrapkowego" - Polecam zdrapki "Bonus w Gotówce" oraz "Krzyżówka XL" o których pisałem więcej w poprzedniej sekcji. - Jeżeli nie patrzymy na numer paczki i nie chcemy się o niego pytać - Polecam zdrapkę "Lotto Ekstraklasa".
- 10 zł - - Jeżeli patrzymy na numer paczki z wykorzystaniem "Arkusza Zdrapkowego" - Polecam zdrapkę "Mega Pensja" w kolorze pomarańczowym (w wersji zielonej nie ma już nagrody głównej!). - Jeżeli nie patrzymy na numer paczki i nie chcemy się o niego pytać - Polecam zdrapkę "500 000 zł w Banku". Nadal są tutaj do wygrania wszystkie nagrody główne, a każda z nich to 500 000 zł.
- 20 zł - - Niezależnie od tego czy patrzymy na numery paczek czy nie polecam zdrapkę "Szybki Milion". Jest to jedyna zdrapka za 20 zł w której pozostały główne nagrody.
- 30 zł - - Tutaj nie mamy dużego wyboru bo zdrapka w tej cenie jest tylko jedna... "Wielka Zdrapka 777". W grze pozostała 1 nagroda główna, natomiast jedna została już wydrapana. Polecane przeze mnie paczki to te z numerem poniżej 200 000. Obstawiam, że właśnie tam będzie ostatnia nagroda główna. Polecam ostrożnie kupować tę zdrapkę bo przeważnie aż 7 na 10 losów w paczce będzie losami pustymi a gwarantowany zwrot z paczki kosztującej 300 zł to 120 lub 160 zł - oznacza to, że szybko można w niej dużo przegrać.
- 50 zł - - Tutaj również nie mamy dużego wyboru bo do dyspozycji mamy tylko pakiet "Super Prezent". W pakiecie tym przynajmniej jedna zdrapka będzie wygrana a minimalny zwrot to 15 zł. Pakiet jest dobry dla ludzi którzy chcą mieć jakąś gwarancję wygranej, bo kupując 10 innych zdrapek za 5 zł możemy trafić 10 losów pustych a w tym pakiecie zawsze chociaż to 15 zł się zwróci. Mimo to ja bym jednak wolał kupić 5 sztuk pomarańczowej "Mega Pensji" czy 10 sztuk "Bonusu w Gotówce" lub też "Krzyżówki XL" niż ten pakiet.
Ogólna opinia: Obecnie sytuacja w zdrapkach ulega poprawie dzięki wybiciu się ponad próg 0% zdrapki "Mega Pensja". Sprzedaż "Mega Pensji" będzie odbywała się do 13 czerwca więc z każdym dniem zdrapka ta będzie stawała się jeszcze ciekawsza do zakupu - do czasu kiedy padnie także nagroda główna w wersji pomarańczowej. Warto też zwrócić oko ku dwóm zdrapkom po 5 zł - "Bonus w Gotówce" i "Krzyżówka XL", które będą w sprzedaży do 30 maja. Jeżeli ktoś chce kupować większe ilości zdrapek to zdecydowanie powinien w obecnej sytuacji skupić się na zdrapkach "Bonus w Gotówce" i "Krzyżówka XL" i kupować je do końca maja a następnie po zakończeniu ich sprzedaży przerzucić się na "Mega Pensję".
Podrzucam listę punktów w Gdańsku, gdzie zdrapka Mega Pensja jest dostępna. Jeśli nie jest w nawiasie napisane, że jest jej duża ilość, to znaczy, że jest jej mało.
Aleja Zwycięstwa 43 Al. Grunwaldzka/Jaśkowa Dolina Asnyka 1 Barniewicka 107
@Nutaharion: moja koleżanka ma punkt lotto, jeśli będziesz potrzebował jakiś wyników z automatu, czy danych ile zdrapek, co gdzie jak to możemy się zgadać i pójdę do niej z komputerem i będę pisać :)
@Dawid4384 trzymaj, Kordian.Zielinski@totalizator.pl Nie zapomnij napisać o jaki region Ci chodzi bo ten Pan zajmuje się całą Polską jeżeli chodzi o zdrapki :)
@Line-Storm: hej, nie widziałem, że do mnie pisałeś 3 dni temu. To jaki masz budżet na hazard to jest Twoja własna decyzja i ja wolałbym Cię do niczego dalej nie pchać jeżeli później miałbyś jeść wodzionkę. Ja mam swój ustalony budżet, którego nie przekraczam. Jak ostatnio na stacji zauważyłem 12 sztuk to wziąłem je wszystkie i wyszło z tego tylko 3x20 zł więc 60 zł w plecy. Dla jednego to kupa kasy, którą lepiej wydać na coś innego a dla mnie w sumie budżet rozrywkowy i nic więcej. Napiszę tak: Raz na wozie, raz pod wozem ( ͡€ ͜ʖ͡€)
@Nutaharion: Przed godziną 3x10 PLN na jednym kuponie wymieniłem na 3 kupony. W nich 1x20 PLN znalazłem. (Ten sam kiosk) Jutro chyba skoczę jeszcze te 20 wymienić ;p
Też mam sztywny budżet 50 PLN i ponad niego nic nie wydaje ;p Jak jest szansa na coś > 50 to myślę, że jeszcze raz wymienię. Kto wie może pensja akurat wpadnie ;p
update: rozkład po dodaniu X o wiele czytelniejszy ;)
Wpis kierowany do mirków obserwujących tag: #wykopskubietotalizatora
Pamiętaj by włączyć powiadomienia o pojawiającym się nowym wpisie!
..............................................................................................................................
Witajcie Mirabelki i Mirki :)
Dzisiejszy wpis dedykuję zdrapce "Mega Pensja", która w dniu dzisiejszym otrzymała dodatni poziom opłacalności w "Rankingu Zdrapkowym". Ostatnia taka sytuacja miała miejsce w styczniu podczas polowania na "500 000 w Banku".
..............................................................................................................................
Zdrapka "Mega Pensja" osiągnęła poziom opłacalności powyżej 0%
Co to oznacza? Że od dnia dzisiejszego gdyby ktoś położył przed nami stertę losów "Mega Pensji" i mielibyśmy fundusze je kupić to statystyka mówi, że na tych masowych zakupach wyszlibyśmy na "+".
Już tłumaczę skąd ten stan rzeczy...
W sprzedaży obecnie znajduje się około 228 000 losów. Szacujemy, że sprzedaż wersji pomarańczowej oraz zielonej odbywała się równomiernie. Oznacza to, że w sprzedaży jest około 114 000 losów interesującej nas wersji pomarańczowej.
Szacowany koszt zakupu tych losów to 1 140 000 zł natomiast statystyczna wygrana z nich to 1 149 160 zł. Oznacza to, że na tym zakupie bylibyśmy 9 160 zł na plusie już po odliczeniu podatków!
Oczywiście obliczenia te mają charakter szacunkowy bo nikt nie postawi przed nami wszystkich losów. Naszym zadaniem byłoby objechanie całej Polski i skupowanie ich z wielu kolektur. Podliczając koszty logistycznie pewnie dopłacilibyśmy do interesu. Jednak biorąc pod uwagę obecną sytuację w zdrapkach jest to jedyny wybór, który w długotrwałym okresie mógłby pozwolić wyjść nam na "+".
Jeżeli w Waszej okolicy są pomarańczowe "Mega Pensja" to ze wszystkich zdrapek i ze względu na wysokość nagrody głównej te polecam najbardziej bo w ten sposób dajecie sobie szansę na wygranie 550 000 zł (495 000 zł po odliczeniu 10% podatku od wygranej).
Pamiętajcie, że ostatnia nagroda główna znajduje się w wersji pomarańczowej! Wersja zielona nie posiada już nagrody 550 000 zł gdyż została ona wydrapana w #krosno 26 maja 2018 roku!
Obrazek z pomarańczową i zieloną "Mega Pensją" wrzucam do tego wpisu.
Przypominam, że planowane jest zakończenie sprzedaży zdrapek "Krzyżówka XL", "Bonus w Gotówce" oraz "Serduszko"!
Na 30 maja zaplanowano zakończenie sprzedaży zdrapek:
- Krzyżówka XL
- Bonus w Gotówce
- Serduszko
O ile zdrapka "Serduszko" to zdrapka w cenie 1 zł w której nie pozostała już żadna nagroda główna i nie warto jej kupować tak "Bonus w Gotówce" oraz "Krzyżówka XL" zajmują kolejno pozycje nr 2 i 3 w "Arkuszu Zdrapkowym" patrzącym na opłacalność.
[ Arkusz tutaj: https://docs.google.com/spreadsheets/d/16IsFhGzSfBV8dAmTDYVNnvTFFicYuXyZkvbNdKgI2Os ]
W zdrapkach "Bonus w Gotówce" oraz "Krzyżówka XL" przy zakupie wszystkich pozostałych szacunkowych losów będziemy na "-". Jednak na chwilę obecną są to dwie najlepsze zdrapki do zakupu w cenie 5 zł. W większości kolektur nie uświadczycie żadnej z tych zdrapek bo zostały w sprzedaży już prawie same resztki, ale zakładając, że przed Wami jest po jednej sztuce z tych zdrapek wypadałoby podjąć decyzję: czy kupujecie "Bonus w Gotówce" i macie 0,0010% szansy na 150 000 zł czy decydujecie się na "Krzyżówkę XL" gdzie macie 0,0037% szansy na 75 000 zł.
Jeżeli chodzi o mnie to wybieram niebieską "Krzyżówkę XL" bo prawdopodobieństwo prawie czterokrotnie wyższe a pieniądze tylko dwukrotnie niższe (✌ ゚ ∀ ゚)☞
Jeżeli w Waszych kolekturach są jeszcze niebieskie "Krzyżówki XL" czy "Bonus w Gotówce" z numerami paczek powyżej 90 000 to w cenie 5 zł polecam do końca maja decydować się właśnie na te zdrapki.
Decyzja na co się zdecydujecie należy oczywiście do Was, ja Was tylko naprowadzam na to co bym brał samemu :)
Jeżeli ktoś z Was ma ochotę na większe zakupy zdrapek, ale w Waszych pobliskich kolekturach ich brakuje to można napisać maila do swojego oddziału z prośbą o listę kolektur w których dane zdrapki można jeszcze kupić. Odpowiedź przychodzi przeważnie w ciągu 2 dni roboczych. Nie zapomnijcie w mailu napisać miasta, którego listę zdrapek chcielibyście otrzymać.
Lista oddziałów i ich adresy email znajdują się tutaj: https://ssl.lotto.pl/kontakt/oddzialy
Tradycyjnie odpowiedź na pytanie: Jakie zdrapki obecnie kupować?
- 1 zł -
- Jeżeli patrzymy na numer paczki z wykorzystaniem "Arkusza Zdrapkowego" - Polecam zdrapkę "Lotek" w wersji "Lotek w Holandii" z numerami paczek poniżej 25 000. Nadal dostępne tam są 3 z 3 nagród głównych.
- Jeżeli nie patrzymy na numer paczki i nie chcemy się o niego pytać - Polecam zdrapkę "Multiforsa". Nadal są tutaj do wygrania wszystkie nagrody główne, a każda z nich to 25 000 zł.
- 2 zł -
- Jeżeli patrzymy na numer paczki z wykorzystaniem "Arkusza Zdrapkowego" - Polecam zdrapkę "Super Vabank".
- Jeżeli nie patrzymy na numer paczki i nie chcemy się o niego pytać - Jeżeli zadowoli nas500 zł to polecam zdrapkę "500 od ręki". Jeżeli celujemy w większe pieniądze to polecam zdrapkę "Polska Gola!" w której mamy szansę na 55 000 zł.
- 3 zł -
- Jeżeli patrzymy na numer paczki z wykorzystaniem "Arkusza Zdrapkowego" - Polecam zdrapkę "WinGO" ze starej edycji z numerem 364.
- Jeżeli nie patrzymy na numer paczki i nie chcemy się o niego pytać - Odradzam zakup zdrapek za 3 zł.
- 5 zł -
- Jeżeli patrzymy na numer paczki z wykorzystaniem "Arkusza Zdrapkowego" - Polecam zdrapki "Bonus w Gotówce" oraz "Krzyżówka XL" o których pisałem więcej w poprzedniej sekcji.
- Jeżeli nie patrzymy na numer paczki i nie chcemy się o niego pytać - Polecam zdrapkę "Lotto Ekstraklasa".
- 10 zł -
- Jeżeli patrzymy na numer paczki z wykorzystaniem "Arkusza Zdrapkowego" - Polecam zdrapkę "Mega Pensja" w kolorze pomarańczowym (w wersji zielonej nie ma już nagrody głównej!).
- Jeżeli nie patrzymy na numer paczki i nie chcemy się o niego pytać - Polecam zdrapkę "500 000 zł w Banku". Nadal są tutaj do wygrania wszystkie nagrody główne, a każda z nich to 500 000 zł.
- 20 zł -
- Niezależnie od tego czy patrzymy na numery paczek czy nie polecam zdrapkę "Szybki Milion". Jest to jedyna zdrapka za 20 zł w której pozostały główne nagrody.
- 30 zł -
- Tutaj nie mamy dużego wyboru bo zdrapka w tej cenie jest tylko jedna... "Wielka Zdrapka 777". W grze pozostała 1 nagroda główna, natomiast jedna została już wydrapana. Polecane przeze mnie paczki to te z numerem poniżej 200 000. Obstawiam, że właśnie tam będzie ostatnia nagroda główna. Polecam ostrożnie kupować tę zdrapkę bo przeważnie aż 7 na 10 losów w paczce będzie losami pustymi a gwarantowany zwrot z paczki kosztującej 300 zł to 120 lub 160 zł - oznacza to, że szybko można w niej dużo przegrać.
- 50 zł -
- Tutaj również nie mamy dużego wyboru bo do dyspozycji mamy tylko pakiet "Super Prezent". W pakiecie tym przynajmniej jedna zdrapka będzie wygrana a minimalny zwrot to 15 zł. Pakiet jest dobry dla ludzi którzy chcą mieć jakąś gwarancję wygranej, bo kupując 10 innych zdrapek za 5 zł możemy trafić 10 losów pustych a w tym pakiecie zawsze chociaż to 15 zł się zwróci. Mimo to ja bym jednak wolał kupić 5 sztuk pomarańczowej "Mega Pensji" czy 10 sztuk "Bonusu w Gotówce" lub też "Krzyżówki XL" niż ten pakiet.
Ogólna opinia:
Obecnie sytuacja w zdrapkach ulega poprawie dzięki wybiciu się ponad próg 0% zdrapki "Mega Pensja". Sprzedaż "Mega Pensji" będzie odbywała się do 13 czerwca więc z każdym dniem zdrapka ta będzie stawała się jeszcze ciekawsza do zakupu - do czasu kiedy padnie także nagroda główna w wersji pomarańczowej. Warto też zwrócić oko ku dwóm zdrapkom po 5 zł - "Bonus w Gotówce" i "Krzyżówka XL", które będą w sprzedaży do 30 maja.
Jeżeli ktoś chce kupować większe ilości zdrapek to zdecydowanie powinien w obecnej sytuacji skupić się na zdrapkach "Bonus w Gotówce" i "Krzyżówka XL" i kupować je do końca maja a następnie po zakończeniu ich sprzedaży przerzucić się na "Mega Pensję".
Koniec wpisu na dzisiaj. Wszystkim życzę powodzenia i pamiętajcie by pochwalić się ciekawymi wydrapanymi nagrodami :)
Pamiętajcie, że prowadzony jest także "Arkusz Zdrapkowy" dostępny dla Was online pod tym linkiem:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/16IsFhGzSfBV8dAmTDYVNnvTFFicYuXyZkvbNdKgI2Os
#wykopskubietotalizatora
Aleja Zwycięstwa 43
Al. Grunwaldzka/Jaśkowa Dolina
Asnyka 1
Barniewicka 107
Znajdę email do kierownika i podrzucę.
Nie zapomnij napisać o jaki region Ci chodzi bo ten Pan zajmuje się całą Polską jeżeli chodzi o zdrapki :)
Grać dalej czy cieszyć się, że tylko 20 w plecy?
To jaki masz budżet na hazard to jest Twoja własna decyzja i ja wolałbym Cię do niczego dalej nie pchać jeżeli później miałbyś jeść wodzionkę.
Ja mam swój ustalony budżet, którego nie przekraczam. Jak ostatnio na stacji zauważyłem 12 sztuk to wziąłem je wszystkie i wyszło z tego tylko 3x20 zł więc 60 zł w plecy. Dla jednego to kupa kasy, którą lepiej wydać na coś innego a dla mnie w sumie budżet rozrywkowy i nic więcej.
Napiszę tak: Raz na wozie, raz pod wozem ( ͡€ ͜ʖ ͡€)
Wklejam
W nich 1x20 PLN znalazłem. (Ten sam kiosk) Jutro chyba skoczę jeszcze te 20 wymienić ;p
Też mam sztywny budżet 50 PLN i ponad niego nic nie wydaje ;p Jak jest szansa na coś > 50 to myślę, że jeszcze raz wymienię. Kto wie może pensja akurat wpadnie ;p
update: rozkład po dodaniu X o wiele czytelniejszy ;)
@Line-Storm: Wykop dostał #!$%@? jak zobaczył gwiazdki więc pozamieniałem to na "x" :P