Aktywne Wpisy
rodnekr +395
Elon Musk* w ostatnie 60 godzin:
- złapał rakietę o wysokości 70m, która kilkanaście sekund wcześniej leciała ku Ziemi z prędkością 1600km/h;
- zaprezentował pierwszy przeznaczony do masowej produkcji samochód autonomiczny (robotaxi) bez kierownicy;
- zaprezentował również autonomiczny bus dla 20 osób;
- zapowiedział uruchomienie przez Tesle usługi autonomicznej taksówki na 2025 (w USA);
- wpuścił między ludzi ~30 robotów humanoidalnych, które bez kabla, kierowane zdalnie przez pracowników firmy, chodziły, rozmawiały i obsługiwały gości na imprezie Tesli przez wiele godzin;
- złapał rakietę o wysokości 70m, która kilkanaście sekund wcześniej leciała ku Ziemi z prędkością 1600km/h;
- zaprezentował pierwszy przeznaczony do masowej produkcji samochód autonomiczny (robotaxi) bez kierownicy;
- zaprezentował również autonomiczny bus dla 20 osób;
- zapowiedział uruchomienie przez Tesle usługi autonomicznej taksówki na 2025 (w USA);
- wpuścił między ludzi ~30 robotów humanoidalnych, które bez kabla, kierowane zdalnie przez pracowników firmy, chodziły, rozmawiały i obsługiwały gości na imprezie Tesli przez wiele godzin;
Czy pamiętacie jeszcze Jędrka - Kasztelana na Zamku Chojnik? Swego czasu każdy jego nowy filmik na YT lądował w gorących. Jego wiedza historyczna i lekkość słowa przyciągała nas przed monitory i porywała w średniowieczne czasy.
Tak się składa, że wczoraj odwiedziłam Zamek Chojnik i ku ogromnemu rozczarowaniu odkryłam, że pan kasztelan został panem biletowym, a na samym Zamku nie ma już możliwości oprowadzania z przewodnikiem.
Sam Jędrek nie był skory do rozmowy i poza krótkim "nie ma już zwiedzania z przewodnikiem" nie udało mi się od niego nic więcej usłyszeć.
Może ktoś z Was wie o co chodzi?
Jędrek rozreklamował Zamek Chojnik jak nikt przedtem i potem, a teraz wygląda na to, że został poważnie zdegradowany. Według mnie robił świetną robotę, nagrywając filmiki i wzbudzając ciekawość odległymi czasami. No i sprowadził masę turystów do Zamku Chojnik.
Coś tu zdecydowanie poszło nie tak, a sam Kasztelan, wcześniej roześmiany gawędziarz, spuszcza głowę i milczy...
Dla przypomnienia: Jędrek 2017 - Odc. 1
#csiwykop #afera #jedrek #historia #polska #chojnik #liganauki
Komentarz usunięty przez autora
Obiekt jest bardzo dobrze zabezpieczony jak na zamek, który jest ruiną od połowy XVII wieku ( ͡º ͜ʖ͡º).
W sumie dzięki temu, że spłonął od uderzenia piorunem i nikt go nie przebudował po tym fakcie, bardzo ładnie
Moze po prostu ludzi do pracy brakuje bo praca ciezka, a dzieciom jesc trzeba dac i lapie sie czegokolwiek trzeba danego dnia/w danym momencie?
U mnie dzieci troche za mlode, a do zamku Chojnik pol polski, ale tak za 6 lat mam to miejsce na liscie do odwiedzenia :)
Zamek jest w jego władaniu wiec pracuje w nim tak jak chce i moze - nawet sprzedając bilety.
Kolejną sprawą jest to ze JĘdrek na filmach wydaje się super gościem a na żywo jest niezbyt przyjemny