Wpis z mikrobloga

@tptak: giełda korzystająca z cudu Rogera Vera , ciekawe kiedy Shapeshift znowu zostanie zhackowany a pieniądze znikną :D

At the end of 2016 ShapeShift was integrated into the platform to allow sending payments in various other cryptocurrencies https://en.wikipedia.org/wiki/OpenBazaar

Since March till April 2016 Shapeshift experienced a total of 3 attacks which resulted in 469 BTC, 1900 LTC and 5800 ETH stolen from their hot wallets. As a result, the Shapeshift
  • Odpowiedz
@theromanpolan: Nie musisz korzystać z ShapeShift, aby korzystać z OpenBazaar. Więcej, teraz możesz samodzielnie wymieniać walutę poprzez OpenBazaar. Ale dobrze że o tym wspominasz, niech ludzie widzą rzeczy takimi, jakimi są.
  • Odpowiedz
@tptak: Idea OB jest świetna, ale user experience wciąż leży. Instalacja, intuicyjność, szybkość działania i wyszukiwanie. Daleko temu to eBaya, Amazona czy nawet Allegro.
  • Odpowiedz
@tptak: Chciałbym, ale nie sądzę by mogło to się stać w przeciągu najbliższych lat. Chociaż z żadnej sam nigdy nie korzystałem, to chyba istnieje już kilka zdecentralizowanych giełd kryptowalut. I nie cieszą się one ogromną popularnością.

Jeśli ktoś jest małą płotką i chce po prostu dokonać prostej wymiany, to woli szybciej i łatwiej zrobić to na wielkiej giełdzie, gdzie prowizja i tak nie będzie powalająca.

Jeśli ktoś obraca dużymi kwotami codziennie, to
  • Odpowiedz
Idea OB jest świetna, ale user experience wciąż leży. Instalacja, intuicyjność, szybkość działania i wyszukiwanie. Daleko temu to eBaya, Amazona czy nawet Allegro.

@Ancro: Ja się z tym absolutnie nie zgadzam. Teraz jest naprawdę intuicyjnie, możesz sprawdzić. Ostatnio typowego janusza z OLX udało mi się wyszkolić w 15 minut przez czata, by wystawił tam ofertę i do transakcji doszło. Tak więc działa, jest intuicyjnie i polecam.
  • Odpowiedz