Wpis z mikrobloga

#mirabelkopomusz #perfumy

Mirabelki, co sądzicie o Black Opium YSL (lub ewentualnie wersji Floral Shock)? Zastanawiam się dość mocno nad ich kupnem, ale wciąż nie jestem do nich przekonana w 100%. Albo inaczej, nigdy do żadnych perfum nie byłam przekonana na tyle, aby być pewną, że szalenie mi się podobają (nie dotyczy perfum męskich) :D Dodam, że na mojej skórze nic nigdy nie trzyma się szałowo długo, a tutaj kuszą mnie recenzje dotyczące trwałości zapachu.
  • 35
@kwiatencja: Dziękuję za polecenie, nie znałam tej strony :)

Daaaawno temu oszalałam na punkcie DKNY Summer, była to bodaj wersja 2012. Ok jest Acqua di Gio (zwykła wersja), ale tym pachną wszystkie moje koleżanki w pracy :D Całkiem ok wydaje mi się być Versace Crystal Noir (choć do niego też nie jestem w 100% przekonana). Najlepsze jest to, że ilekroć nie wejdę do perfumerii, to po jakimś czasie głupieję i sama
@pytaks: te zapachy to w ogóle inna para kaloszy niż BO :D we skreśl go od razu jak chcesz na dzień, taka landryna to męczaca bedzie dla Ciebie.
Swoją drogą https://www.iperfumy.pl/dkny/women-summer-2016-woda-toaletowa-dla-kobiet/ jeszcze da się kupić :D
Ze świeżymi zapachami to loteria, ale w większości przypadków są mniej trwałe. możesz też sprawdzić zapachy z Yves Rocher, ich Neroli trzyma się na mnie bardzo mocno :)
W superpharmie z ichnia kartą często są
@pytaks: Używam black opium od grudnia i jestem w nich zakochana :) Trwałość faktycznie jest niesamowita, a zapach bardzo uwodzicielski, subtelnie seksowny, ale elgancki. Nie wiem tylko, czy nie będę szukała teraz czegoś na lato, na dzień. Chociaż, z drugiej strony, tak je lubię, że byłoby mi żal nie używać ( ͡º ͜ʖ͡º)
@pytaks: o kurczę, ale tu hejty poleciały w kierunku tego zapachu :o Po mnie nikt domu nie wietrzy, ale to pewnie dlatego, że nie wylewam na siebie 1/3 butelki za każdym razem, tylko robię jeden psik (albo dwa takie malutkie, po dwóch stronach) ( ͡º ͜ʖ͡º) Bardzo wydajne są te perfumy - ledwo dotarłam do początku tej okrągłej szybki (mam opakowanie 50 ml), a używam ich
@ProResHq: Co do hejtów, to powiem tyle: co nos, to inny gust :) Przykład? Chanel No.5. Są ludzie, którzy go ubóstwiają, a są też ludzie tacy, jak ja, którzy uciekają jak najdalej. Ale fakt faktem jestem zaskoczona ilością głosów na nie, zważywszy na to, że te perfumy są bardzo dobrze oceniane na różnych stronach z opiniami.
@ProResHq: Zamówiłam kilkanaście próbek ze strony poleconej przez Kwiatencję i teraz będę wszystko testować, także Floral Shock, bo nie mogę sobie przypomnieć, jak się sprawdził na nadgarstku :)
@pytaks co by nie być tylko krytykiem polecę Ci zapachy z tej rodziny, ale o wiele lepsze jakościowo:
Flowerbomb Victor & Rolf
Jimmy Choo Eau de Parfum
Poison Girl Unexpected Dior
Girl of Now Elie Saab
Florence Roberto Cavalli

Dokładnie w tej kolejności ( ͡º ͜ʖ͡º)
Flowerbomb Victor & Rolf

@pinkquartz: Dzisiaj zamówiłam ich próbkę ʕʔ Dzięki za polecenie, reszta leci na listę do sprawdzenia po wypróbowaniu dzisiejszego zamówienia