Wpis z mikrobloga

Straszne i karygodne jest to, że indoktrynacja następuje już w tak młodym wieku. Dzieci zupełnie nieświadome zmuszone są do przyjmowania wartości obrzydliwych i zakłamanych.
Trzeba coś z tym zrobić, bo jednak dziecko to dziecko. To w nich jest przyszłość, to oni będą tworzyć ducha narodu.

A ja powtórzę pewne hasło idealne na tę okazje:

RAZ SIERPEM RAZ MŁOTEM CZERWONĄ HOŁOTĘ!

#tak było #heheszki #humorobrazkowy #komunia #komunizm #komunisci #ideologia #dzieci #dziecko
SgtPepper1942 - Straszne i karygodne jest to, że indoktrynacja następuje już w tak mł...

źródło: comment_9ZWBARK7QC1IJEQbzQ3rWs8kXB4L4f9Y.jpg

Pobierz
  • 25
@Arthaniel: podobnie. Miałem komunie i bierzmowanie, ale finalnie jestem niewierzący. Bierzmowanie musiałem zrobić ze względu na to, że brat się urodził i mama wytypowała mnie na chrzestnego (z różnych powodów ;))
@Arthaniel: @kryptomanix: Pytanie po co sztucznie podbijać statystyki kościoła, widnieć w ich kartotekach, dawać im podkładkę do ogromnych dofinansowań "bo przecież 90% polaków to katolicy"? Wiadomo, nie mamy na to wpływu, to fanaberia naszych rodziców. Myślałem jednak, że moje pokolenie wybudzi się z tego post-solidarnościowego amoku i fanatyzmu kościelnego. Niestety, przykurczeni i z rękami na jajach stoją co niedziele słuchając farmazonów z którymi tak naprawdę się nie zgadzają, no ale
@Iskaryota: biorę bierzmowanie specjalnie, aby zostać chrzestnym brata. W przyszłości jak byłyby problemy np smierć rodziców to łatwiej o przejęcie opieki.
Nie czytałeś poprzednich postów? Nie mam zamiaru brać ślubu lub utożsamiać się z kościołem.
W skrócie wziąłem, bo mnie matka poprosiła.
@Iskaryota jak dla mnie to statystyki mogą mówić nawet o 100% frekwencji społeczeństwa w nabożeństwach... Teraz główna klientela to mamusie z dziećmi komunijnymi, z których większość była ostatnio na mszy na własnym ślubie albo starsze pokolenia na skraju życia...

Miażdżąca większość młodych ludzi i tak nie chodzi już do kościoła i nie ważne czy są po komunii, bierzmowaniu czy czymś innym.
@kryptomanix: A pomyślałeś o dziecku i szykanowaniu w szkole? Małe dzieci są najgorsze ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@tRNA: miałem w podstawówce koleżankę, która należała do jehowych (dopiero jakoś w 6 klasie rodzice zgodzili się na to, żeby się ochrzciła z bratem "u nas" - szczegółów nie znam, nie wypytujcie). Szykanowania nie zauważyłem.