Wpis z mikrobloga

@djos: zadna duza filozofia , nie jestem jakims specem , pocialem w plastry natarlem sola i pieprzem , po godzinie namaczalem w marynacie z oleju , papryki slodkiej i ostrej , czosnku startego i sosu sojowego , polezalo w lodowce 1 dzien i na grill , brykiet zrobil robote bo nie przypalalilo sie i ladnie powoli doszlo
  • Odpowiedz
  • 0
@gr4ve olej do marynaty to podobno bardzo zły wybór bo zatyka mięso i nie przeciąga tak dobrze
Co do karkówki uwielbiam ale duszoną tak z godzinkę, na grillu jakoś nie bardzo. Na grill wrzuć lepiej pork belly i burgery :)
  • Odpowiedz
@gr4ve: w sumie to nie, karkówka strasznie żylasta lepiej łopatkę zapodać albo szybkę, nie wychodzi jakoś strasznie drożej a dużo lepiej ale za marynowanie odpowiednio długo szanuję ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz