Wpis z mikrobloga

#jedzenie71 #wroclaw

Bloger z WPK zabrał się już nie za jedzenie, a za moralność wrocławskich szefów kuchni stalkując ich prywatne profile.
Jak powszechnie wiadomo rysowanie #!$%@?ów na pudełkach ma niesamowity wpływ na jakość serwowanych dań oraz oznacza zło i zgniliznę.
Czekam, aż pojawi się wpis rankingujący prywatne profile kucharzy, bo może się okazać, że więcej takiej patologii ()
Plus niestety, jako monopolista ze zwichniętą umiejętnością dyskusji zbanował kilka osób i ocenzurował masę komentarzy.
jukees - #jedzenie71 #wroclaw 

Bloger z WPK zabrał się już nie za jedzenie, a za m...

źródło: comment_jvTubOVZgedASbTYh4sX587GDJjYZGYK.jpg

Pobierz
  • 122
  • Odpowiedz
@bess9: Myślę, że usunięcie tego zdjęcia pokazuje, że jednak nie było to nikomu na rękę. I ja wiem jakie rzeczy dzieją się na kuchni, ale podejrzewam, że każdy racjonalnie myślący człowiek wie, że ciężko oddzielić strefę prywatną od publicznej w świecie social mediów. Zwłąszcza takich, jak Instagram z otwartym kontem, sorry. Ciekawi mnie jaka byłaby reakcja na podobne zachowanie w stosunku do nauczycielki naszych dzieci, rysującej fiuty na sprawdzianach i wrzucającej
  • Odpowiedz
@W_P_K: Dopóki byłaby dobrą nauczycielką i nie robiła krzywdy mojemu dziecku, nie robiłoby mi zupełnie co wrzuca na swój prywatny profil. Stąd też moje pytanie czy jadłeś potrawy serwowane przez tego szefa i co możesz powiedzieć o jego gotowaniu, a nie poczuciu humoru. Jako czytelniczkę bloga jednak bardziej interesowałyby mnie takie kwestie.
  • Odpowiedz
@bess9: Kurcze, jestem ciekaw tej reakcji z nauczycielką, ale mam jakieś dziwne obawy, że tak gładko by nie przeszło. Co do tej restauracji, to nawet ją polecam w moim zestawieniu 55 miejsc do odwiedzenia, więc masz odpowiedź. Natomiast sposób zachowania prawcowników danego miejsca jest w stanie wpłynąć na Twoje postrzeganie i nim, i podejrzewam, że sam dobrze o tym wiesz.
  • Odpowiedz
@W_P_K: Ja to się zastanawiam jaką gównoburze byś odwalił jakbyś odkrył, że w gastro nie takie rzeczy się robi na kuchni w zespole. Pamiętam jak mój szef usmażył nowemu pracownikowi schabowego z tektury albo owinęli jednego pracownika streczem bo spał na magazynie xD Takie rzeczy robi się dla odstresowania, nie mowiąc o tym, że nawet w najlepszych restauracjach latają ostre #!$%@? i #!$%@? na wydawkach. To jest ciężka robota i czasem
  • Odpowiedz
@W_P_K: naucz się w wykopa, jak już tu jesteś
różowy pasek oznacza, że rozmawiasz z damą ( ͡° ʖ̯ ͡°)
a porównanie z nauczycielką jak kulą w płot, jakby wstawiła anonimowy zeszyt z napisem "język polski" z narysowanym pindolem, tak samo bezimienne plastikowe pudełko z zakwasem.
  • Odpowiedz
@wiktorek_pl: Powiedziałeś raczej o bardziej delikatnych kwestiach, bo dzieją się inne, jeszcze mocniejsze akcje, ale co ma to do rzeczy? Lekarze, nauczyciele, kierowcy czy kto tam jeszcze inny też mają swoje przyzwyczajenia, ale raczej mając zatrudnienie w konkretnym miejscu nie uwidaczniają wszystkiego w SM>
  • Odpowiedz
@W_P_K dlaczego mają nie uwidaczniac? Masz się za profesjonaliste, więc zacznij oceniać jakość jedzenia a nie ludzi którzy je przygotowują - kucharz w wolnym czasie może sobie nawet #!$%@? na dupie rysować, i powinieneś mieć to gdzies. Bucu.
  • Odpowiedz
@W_P_K: Czyli pochwalasz hipokryzję? Co innego robimy, co innego mówimy? Wewnątrz zespołu jesteśmy inni ale w SM jesteśmy tymi ąę niesamowitymi szefami kuchni. Sorry ale ten gość nikomu krzywdy nie zrobił, co innego gdyby robił coś idiotycznego z produktami z których korzysta. Ja myślę, że wziąłeś ich na celownik po tej akcji z rebrandingiem i lecisz już po całości. Juz tak masz, że jak sie #!$%@? do kogoś to nie odpuszczasz,
  • Odpowiedz
@top_czipsy: Możesz mieć, nikt ci nie broni. Dla mnie tak restauracja, jak i każda firma to ogół działań, włacznie z tym, co robią pracownicy po godzinach pracy, oczywiście w momencie, kiedy są wiązani z miejscem pracy, a tutaj zdecydowanie do tego doszło.
  • Odpowiedz
@W_P_K: Dobra #!$%@?, a może powiesz, co ci przeskadza humor na prywatnym profilu szefa kuchni? Obrzydza cię rysunek siusiaka? Jesteś francuskim pieskiem, a żywisz się burgerami i food truckami? Fuck logic.
  • Odpowiedz
@W_P_K Ja, kiedy recenzuje grę, to oceniam #!$%@? grę, a nie ludzi którzy ją robili. Nie grafika, który może nawet sobie po godzinach pracy urządzać gejowskie orgie sado maso, tylko GRĘ, PRODUKT. Musisz mieć straszne kompleksy.
  • Odpowiedz
@W_P_K: człowieku, mówisz że ludzie którzy komentują inaczej niż ty myślisz to dno, a sam tu siedzisz jakbyś nie miał pracy. ! To jak to jest, nie ma hajsu z bloga ale stać mnie na wysiadywanie wykop i fejsa... Jakim jesteś pracownikiem skoro innych rozloczasz z fot, a sam penetrujesz social media w pracy (zakładając że ja masz)?
  • Odpowiedz
@wiktorek_pl: wczoraj pod tym nieszczęsnym postem mało kto się oburzał, prędzej na to, że ktoś się #!$%@? i wywleka na bloga prywatę owego szefa i pisokalipytczne oburzenie. Ludzie wprost mu zarzucają, że się #!$%@?ł, ze to nie ok, to bach - 50% komentarzy usunął, a z resztą gada jak pisowiec - moja racja i gówno racja.
  • Odpowiedz
@jukees: Widzisz, może właśnie dlatego ludzie dalej czytają ten blog, bo widzą gościa, który ma swoje zdanie, a nie jak większość blogierów robi to, co podoba się innym. Ale to już nie mnie oceniać. trudno, żebym najpierw napisać coś, a potem pod natłokiem komentarzy zmienił zdanie. Sorry
  • Odpowiedz