Aktywne Wpisy
jakuba94 +118
30 urodziny. Jak to brzmi :)
Ostatni rok był najlepszym pod wieloma względami:
Minęły 2 lata od operacji bariatrycznej i waga nie wraca - jest to okres po którym 50% zoperowanych wraca do swojej wagi. Zdrowie jest w jak najlepszym porzadku, progres na siłowni olbrzymi, rowerowe kilometry rosną. Coraz bardziej mnie nakręca myśl o dystansach większych niż 200 km. Dziewczyna zdrowieje a i przez to życie się zmienia. W tym roku spełniło
Ostatni rok był najlepszym pod wieloma względami:
Minęły 2 lata od operacji bariatrycznej i waga nie wraca - jest to okres po którym 50% zoperowanych wraca do swojej wagi. Zdrowie jest w jak najlepszym porzadku, progres na siłowni olbrzymi, rowerowe kilometry rosną. Coraz bardziej mnie nakręca myśl o dystansach większych niż 200 km. Dziewczyna zdrowieje a i przez to życie się zmienia. W tym roku spełniło
Randy_the_Ram +40
Głosowałem na konfederację, mój różowy na lewicę i wiecie co? G---o, żyjemy ze sobą i się dogadujemy, bo nie jesteśmy jak zwierzęta, rzucające się sobie do gardeł na podstawie poglądów politycznych, nie leczymy frustracji wojenkami o partię i mamy szacunek dla innych ludzi.
Wy się żrecie jak psy, a na górze politycy śmieją się z was, jak udało im się pięknie was podzielić. Pozdrawiam cieplutko normalnych ludzi.
#lewica #4konserwy
Wy się żrecie jak psy, a na górze politycy śmieją się z was, jak udało im się pięknie was podzielić. Pozdrawiam cieplutko normalnych ludzi.
#lewica #4konserwy
mam della latitude 5480. Zainstalowałem kubuntu 16.04, chciałbym korzystać z czytnika linii papilarnych. Ale żaden z narzędzi, z których korzystałem nie może znaleźć tego czytnika. Polecenie lsusb także nie znajduje takiego urządzenia. Pytanko do Was, czy spotkał się ktoś z tym problemem i wie jak go rozwiązać.
#linux
Komentarz usunięty przez autora
⎡ Virtual core pointer id=2 [master pointer (3)]
⎜ ↳ Virtual core XTEST pointer id=4 [slave pointer (2)]
⎜ ↳ DualPoint Stick id=11 [slave pointer (2)]
⎜ ↳ DLL07D0:01 044E:120B id=12 [slave pointer (2)]
⎣ Virtual core keyboard id=3 [master keyboard (2)]
↳ Virtual core XTEST keyboard id=5 [slave keyboard (3)]
sudo add-apt-repository ppa:fingerprint/fprint
sudo apt-get update
sudo apt-get install libfprint0 fprint-demo libpam-fprintd gksu-polkit
sudo apt-get install linux-firmware-nonfree
reboot i sprawdź lsusb
https://www.dropbox.com/s/40v9wedgoau4akh/fprint-vfs5011_0-1_amd64.deb?dl=0%3A do katalogu domowego potem
standardowo
sudo dpkg -i nazwa paczki deb
reboot
lsusb
ale co dalej?
@Turambar022:
no to tak nie pykło, zaraz sprawdzę .deb
@inspektor_gadzet: U mnie
niestety ma problemy ale to nieważne. I tak nie wspiera 138a:0007
jak go wykryje to zgraj sterownik z /lib/firmware do siebie.