Aktywne Wpisy
mrocznegacie +1533
100zł dla pięknego kawalera (lub kawalerki) którego wylosuję jutro po południu.
Wysyłka do paczkomatu (nadawca, sam Michał B) lub blik ewentualnie.
Standardowo, losowanko z plusów+komć, zielonki out.
Nie, nie jest to scam, ostatnio rozdajo wygrała @Siik i może potwierdzić, więc mi tu nie trujcie gitary, że to skam.
#rozdajo
Wysyłka do paczkomatu (nadawca, sam Michał B) lub blik ewentualnie.
Standardowo, losowanko z plusów+komć, zielonki out.
Nie, nie jest to scam, ostatnio rozdajo wygrała @Siik i może potwierdzić, więc mi tu nie trujcie gitary, że to skam.
#rozdajo
Retoryk +76
Mieszkasz na jakiejś wiosze blisko ruchliwej drogi, niestety na zakręcie. Kilka razy w roku ktoś wjeżdża ci na posesję, rozjebuje swój samochód i twój płot przy okazji. Pieniądze z OC nie zawsze udaje się odzyskać, czasem sprawca ucieka, a czasem użeranie się z ubezpieczycielem zajmuje za dużo czasu i nie do końca jest skuteczne. Wielki w---w i decyzja: mam to w dupie, buduję betonowy płot i kończę problem raz na zawsze.
Tylko następnym razem jak ktoś w to walnie, to płot będzie cały, delikwent jednak niekoniecznie. Zaczną ginąć ludzie.
#ankieta #cbom #samochody #wypadek #etyka #pytanie #dylemat
Budujemy betonowy płot?
Komentarz usunięty przez autora
Można? Moszna
Może gmina fundnęłaby Ci bariery energochłonne?
Jeśli chodzi o szkody budowlane, to likwidatorzy od OC komunikacyjnych chyba nie mają ani doświadczenia, ani ciśnienia żeby na tym jakieś wałki robić.
I z tego co wiem, to odszkodowanie wystarcza na naprawę z górką (w odróżnieniu od odszkodowań za szkody w pojeździe).
Natomiast co do wpadających pojazdów na posesję, to jest to dość niebezpieczne i mur bym zdecydowanie budował.