Aktywne Wpisy
Viado +6
Wkurza mnie to że w Turcji zginęło 45k osób a w mediach prawie cisza a jak 24 lutego zeszłego roku była eskalacja konfliktu na ukrainie to media trąbiły o tym 24/7 jakby był koniec świata, Chociaż do tej pory nie zginęło tam tyle cywili co w Turcji przez 1 dzień. Hipokryzja mediów
#turcja #ukraina #rosja #wojna #bekazlewactwa
#turcja #ukraina #rosja #wojna #bekazlewactwa
InnyWymiar90 +37
-Hej dqdq1, wezmiemy Twojego dzieciora do kosciola, dziecko powinno poznawać inne punkty widzenia!
-Ok ale ja poxniej bede mogl waszym dzieciom przez godzine mowic o tym ze boga nie ma.
-(jaksmieszfejs)
xD
#bekazkatoli #ateizm #religia
@Camilli: ty tak serio?
@steve__mcqueen: użyłeś argumentu że religia to wcale nie jest bajeczka dla dzieci bo wielu "mądrych ludzi" wierzy to znajdź teraz wybitny umysł który wierzył nie w imię tradycji lub potrzeby potrzymania relacji z rodziną/środowiskiem tylko nawrócił się po zdobyciu Nobla z Biologii ;)
serio wierzysz w to że wybitny umysł, filozof, poeta, był wierzący bo tak go wychowali rodzice?
Twoje pojmowanie kwestii teizmu i ateizmu jest tak płytkie że to aż mnie zadziwia... Serio wierzysz że ktoś z mega światłym umysłem był wierzący bo w takiej rodzinie się wychował i np. nigdy nie wątpił?
Ale tak szczerze odpowiedz jak
@Jacket: Tak, zwłaszcza w tym co jest immanentną cechą współczesnych nauk przyrodniczych, czyli stawianie hipotez i ich eksperymentalna weryfikacja ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Nedelless: No ładne brednie, nie ateizm, a stan normalny, zgodny z wiedzą, jak ostatnio sprawdzałem bajki to nadal bajki.
Święty Augustyn V w. - pierwszy usystematyzowany program studiów
Jan Filopon V-VI w. - opisanie naukowych metod badawczych,
Sisebut z Hiszpanii, Wittelon z Legnicy, Galileusz, Kopernik - baza naszej wiedzy o kosmosie
Beda Czcigodny VII - VIII w. - sferyczność ziemi
Jan Buridan XV w. - prawo bezwładności
Można tak wymieniać bez końca. Na deser dodam założenie i zarządzanie większością europejskich uniwersytetów, ewangelizacja i edukacja wielu ludów, w
nam o naturze wiadomo.
@Jacket: nigdy sie nad tym nie zastanawialem wiec sprobuje teraz: służy oszczędzaniu energii u zwierząt z bardziej zaawansowanym układem nerwowym w okresie gdy ich budowa fizyczna ogranicza mozliwosc np. Zdobywania pozywienia. xD co do chodzenia po wodzie istnieje bardziej prawdopodobne wyjaśnienie- jest to po prostu kłamstwo.
Proszę bardzo. Twoje hipotezy pokrywają się z hipotezami biologów, ale żadna z nich nie jest traktowana za pewnik. Z chodzeniem po wodzie jest trudniej, bo nie słyszałem o żadnych badaniach. Biblia stawia tezę: "Jezus chodził po wodzie". Podaje też dowód obserwacyjny. Faktycznie, możesz mieć rację, że takie zdarzenie nie miało miejsca. Rację może mieć także celnik z Kafarnaum który twierdzi, że był i widział. Nadal, nie dowodzi to, że
Dopiero potem kazałem jej powiedzieć czy chce wierzyć czy nie i w co konkretnie (jak by powiedziała tak)
Namawianie czy zmuszanie nie jest dobre.
@NaxZST: wow. Po co.
Ale jej ulubieńcem jest Albert Einstein wiec wiadomo było co wybierze. Jako młody umysł nie mogła uwierzyć w „magię” i dziwne historie z religii (wszystkich). Pozostała przy fizyce i matematyce xD
Nie zgodzili się w obawie przed skrzywieniem swoich dzieci, ty natomiast gdy usłyszałeś ich propozycję zachowałeś się jak katol zamknięty na świat. Wiedziałeś że nie zgodzą się na rozmowę swoich dzieci z ateistą więc z uśmiechem na ustach uznałeś to
Zachowałeś się jak zwykł katol z tą różnicą że próbujesz wykreować się i swój ateizm za coś oświeceniowego.
Tak nie jest, a ludzie zamknięci na świat tak jak ty przyklaskują tobie.
@kuba560x: xD czym nagradzane było przez 2000 lat przyznanie sie do ateizmu? Stosem?