Aktywne Wpisy
Czy kontynuowali byście Wasz związek jeśli wasza partnerka by was uderzyła z otwartej dłoni podczas kłótni? Moja partnerka mnie uderzyła dziś pierwszy raz, jesteśmy razem już prawie 2 lata i nie wiem co o tym myśleć #zwiazki #niebieskiepaski
DrakkainenV +178
XDDDD
no ale jak tak pomyśleć nie, to ewolucja wcale nie faworyzuje inteligencji. to tylko jedna z cech. czemu się czuć lepszym jeśli masz tam z dziesięć punktów ajkju więcej, ale no jednak przyznajmy się, nigdy tak szybko nie będziesz biegał
To co ma miejsce to po prostu kwestia ich środowiska, wychowania i kultury
Ideologia odwrotnie - najpierw podchodzi ze swoją teorią, potem stawia tezę formułując hipotezy i lematy w miarę, jak można zmanipulować i selekcjonować badania, by je popierały.
wiadro tylko sprint spowalnia
Komentarz usunięty przez moderatora
@koniecswiatajestbliski
a czemu biali wymyślili? Przypomnij sobie, jak na przestrzeni wieków traktowani byli czarnoskórzy. Nie mieli możliwošci, żeby udoskonalać świat.
Generalnie cała psychologia różnic indywidualnych o tym traktuje, polecam poczytać sobie Strelau. Robili badania (nie podam teraz nazwiska, pewnie w podręczniku gdzieś jest, ja to pamiętam z wykładu), gdzie afrykańskim dzieciom wdrożono taki system nauczania, jaki mają na zachodzie. Efekt? Po pół roku brak różnic w IQ pomiędzy zachodnimi a afrykańskimi
boze alez ja chcialbym byc murzynem
@phaxi: Polacy za dużo nie odkryli (duża populacja i zero naukowych nobli) za to chyba uwielbiamy biegać... bo czasem w jednym dniu i mieście... po dwa masowe maratony są organizowane... czyli to chyba prawda, że jesteśmy murzynami Europy( ͡°