Aktywne Wpisy
#programista15k #programowanie #pracait #korposwiat
Będąc na B2B zazdroszcze ludziom na UoP
Oni jutro mają wolne, a ja na b2b musze z---------ć 8h albo brać darmowy dzień wolny. Standard na b2b to nakaz pracy w polskie święta a jak chcesz to bierz darmowy urlop :/
Będąc na B2B zazdroszcze ludziom na UoP
Oni jutro mają wolne, a ja na b2b musze z---------ć 8h albo brać darmowy dzień wolny. Standard na b2b to nakaz pracy w polskie święta a jak chcesz to bierz darmowy urlop :/
B12477 +19
Camerdineri..
#raportzpanstwasrodka
#raportzpanstwasrodka
#stulejacontent #przegryw #tfwnogf #rower
@r3pr3z3nt: Dzięki za rady, przed następnym wyjazdem zdejmę odblask z kół, a latarki zostawię w domu (masz rację z tym gubieniem, bo jak regularnie jeździłem dwa lata temu, to jedną straciłem( ͡° ʖ̯ ͡°)) A godziny bez przerwy, to póki co nawet nie przejadę :(
@r3pr3z3nt: Skąd taka pewność? Przecież odbijają światło, więc na pewno w niektórych sytuacjach zwiększają widoczność.
Tak właściwie, to dlaczego one ci tak przeszkadzają?
@r3pr3z3nt: To ma na pewno kolosalne znaczenie dla kogoś jadącego się przejechać dla rozrywki.
Dla mnie to nie jest kwestia tego, czy one sa w ogole potrzebne, bo gdyby nie durny przepis UE to nikt by tego na kolach nie mial. Oprocz ciebie, bo na pewno kupilbys sobie zestaw w sklepie. Dla bezpieczenstwa.
Naśmiewaj się dalej z bezpieczeństwa, krzycz wszędzie, że "Unia każe jakieś głupie odblaski montować", a najlepiej jeździj bez niczego, bo 10-gramowa odblaskówka zaburzy ci aerodynamikę i dojedziesz do celu 2 sekundy później.
Ale tak jak mowie - nie bronie zadnemu doroslemu facetowi jezdzic z odblaskami na kolach - wrecz przeciwnie - tylko zebys nie mial dzieki nim zludnego poczucia bezpieczenstwa... :)
Przy takim uzytkowaniu to jak ludzie maja naped nasmarowany, kola nacentrowane i hamulce ustawione tak zeby nie obcieraly to juz jest mega.
Aerodynamika odblaskow.... Bitch please... jakie to ma znaczenie przy kilkukilometrowej przejazdzce? To jest ze dwa rzedy wielkosci za wyregulowaniem siodelka
Lepiej zeby gosc mial odblaski i bylo go widac jak wyjezdza z jakiejs bocznej drogi albo jakiegos skrzyzowania ktore jest pod katem niz zeby mial je zdjac zeby zaoszczedzic 0.05 Wata XD.
Zdjecie ich ma tyle sensu co wstawianie obnizonego zawieszenia i zmiana map w seicento zeby lepiej wchodzic w zakrety i miec 3 konie wiecej
@Marzyciel223 dostal ode mnie taka rade, bo zalezalo mi zeby chlopak przede wszystkim czul sie dobrze na tym rowerze, ktory wyglada calkiem niezle, i nie wygladal jak zdziecinnialy pedal z odblaskami na przednim kole - a wy
@r3pr3z3nt: No fakt, lepiej zeby wygladal jak jeden z "ninja" rowerzystow ktorzy w czarnej bluzie na czarnym rowerze pomykaja noca ulicami. Lepiej sie wpieprzyc pod samochod albo niech kierowca w ostatniej chwili ucieka na inny pas czy do rowu... byle tylko
Uwielbiam takich robiacych k---e z logiki.