Wpis z mikrobloga

#programowanie #java #pytanie #spring #springboot #naukaprogramowania

Piszę apkę, która będzie miała kilka modułów, najważniejsze: pobieranie pewnych danych ze strony i zapisywanie do bazy danych w formie jsona (wybrałem mongo, chcę się z tym trochę pobawić, mam nadzieję że dam radę to skonfigurować ;d) oraz udostępnianie api do wyciągania tych danych. No i mam zagwozdkę, chciałbym żeby ten scrapper uruchamiał się powiedzmy raz na dobę, zbierał te dane i zapisywał do bazy - jak zrobić to w technicznie najlepszy sposób? Ma coś takiego sens? Dodam, że korzystam ze spring boota, a w zamierzeniu chciałbym w praktyce wcielić heksagonalną architekturę (coś jak tutaj https://github.com/jakubnabrdalik/hentai). Ktoś pomoże? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@baalder363: spring ma naprawde mnostwo fajnych smaczkow, poczytaj te 'guides' na ich stronie i jednoczesnie probuj wyczytac o danym elemencie w ich dokumentacji (a mają naprawde swietna)
  • Odpowiedz
@Bruno_: W którym linku? :D To co wkleiłem w głównym poście to jest repo Jakuba Nabrdalika, dobrego javowego wymiatacza. Ktoś wrzucił niedawno jego prezentację na temat architektury heksagonalnej i zaprzestania stosowania klas publicznych, polecam. Dla mojego mózgu to taki gamechanger jak poznanie skrótu ctrl shift enter w IntelliJ ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz