Aktywne Wpisy

duzy_gracz +19
źródło: 1000008146
Pobierz
okoboji +118
specjalna jednostka i kilka strażaków wchodzą by ściągnąć hulajnogę, który jakiś Seba na zasadzie "potrzymaj mi p--o" wszedł na luzie
#krakow
#krakow
źródło: Zrzut ekranu 2025-10-17 o 22.28.33
Pobierz

Piszę apkę, która będzie miała kilka modułów, najważniejsze: pobieranie pewnych danych ze strony i zapisywanie do bazy danych w formie jsona (wybrałem mongo, chcę się z tym trochę pobawić, mam nadzieję że dam radę to skonfigurować ;d) oraz udostępnianie api do wyciągania tych danych. No i mam zagwozdkę, chciałbym żeby ten scrapper uruchamiał się powiedzmy raz na dobę, zbierał te dane i zapisywał do bazy - jak zrobić to w technicznie najlepszy sposób? Ma coś takiego sens? Dodam, że korzystam ze spring boota, a w zamierzeniu chciałbym w praktyce wcielić heksagonalną architekturę (coś jak tutaj https://github.com/jakubnabrdalik/hentai). Ktoś pomoże? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Scheduled(cron = "0 01 22 * * *", zone ="Europe/Warsaw" ) //everyday after 10 PM@Roballo: Dzięki, trzeba tam chyba zacząć częściej zaglądać. Słyszałem zresztą, że podobno Spring ma jedną z najlepszych dokumentacji.