Wpis z mikrobloga

Mirki, jak dobrze wyliczyć ile kcal potrzebuje na redukcję? Fitatu pokazuję mi że około 1900kcal. Mam 180cm wzrostu i 80kg. Chodzę 3-4 razy w tygodniu na siłownię.1-2 w tygodniu gram w piłkę. Oraz przez dwa dni w tygodniu pracuję fizycznie. Czy 1900-2000kcal to nie jest za mało?
#mikrokoksy
  • 16
@allthethings: no redukcja, każdy ma swoje cele do osiągnięcia ( ͡° ͜ʖ ͡°) na bycie dużym przyjdzie pora.
Też myślę, że 2500kcal bedzie optymalnie, chociaż nie mam takiego doświadczenia jak niektórzy. Może mógłby się wypowiedzieć @Kasahara
@mv-agusta: ilość kalorii na początku diety to zawsze tylko wartość orientacyjna. Przyjmujesz jakąś i później obserwujesz organizm. Najlepiej nie przyjmować na początku zbyt małych kcal bo później nie ma z czego schodzić. Ja robiłem ostatnio świetną redukcję i nie schodziłem z 2500kcal wgl.
@mv-agusta: btw sama waga ma się słabo do kcal bo ważna jest jeszcze kompozycja ciała tzn ile z tego to mięśnie a ile tłuszcz. Każdy jest inny dlatego musisz zacząć od czegoś w miarę normalnego i na podstawie obserwacji reagować odpowiednio.
@mv-agusta: 180 cm i 80 kg to się nie nadaje na redukcje.
Bez deficuty, bez nadwyżki poćwicz siłowo z pół roku, zobacz jak idzie, jak dobrze, to ciśnij dalej. Po czasie zoabcz czy chcesz redukować
@mv-agusta: Zacznij wyżej. Jak w ciągu tygodnia nie zleci Ci waga, obetnij 10% kalorii.
Zasadniczo tak jak wyżej, każdy organizm jest inny, dużo też zmienia styl życia. Ja kręcę się ciągle w okolicach 80-90 i 2,5k to max co mogę mieć na redukcji, bo inaczej waga mi stoi.