Aktywne Wpisy
jankesdoido69 +15
Umówiłam się na randke z #tinder ,pojechałam do miasta w którym moja przyjaciółka udostępniła mi mieszkanie na wtorek, zaprosiłam go przyjechał obejrzeliśmy film, były całusy, wino i tyle ja usnęłam on też budzę się i jego nie ma od razu zadzwoniłam do niego gdzie jest nie odebrał tylko napisał SMS że ząb go bolał i pojechał na ostry dyżur, nie odprowadził mnie nawet na pociąg nie zjedliśmy razem śniadania, a
Próbuje bezskutecznie uzyskać jakiś przykład od waszego ulubionego Mirka na tagu bitcoin, czyli @cyberpunkbtc. Niestety facet albo nie umie czytać ze zrozumieniem (uczą tego chyba w podstawówce), albo myślał, że się odczepię jak poda mi oczywiste przykłady. Sam pytał o to samo tylko w kwestii IOTY, więc odbiłem piłeczkę. Po nieudanych próbach zwodzenia, standardowo stwierdził, że jestem Janusz i ze mną dyskutował nie będzie.
Pisanie o tym, że btc najlepszy, a reszta to shity możecie sobie darować, dopóki z jakąś inną kryprowalutą można zrobić to samo. Pokażcie w czym Bitcoin jest tak wyjątkowy, poza tym, że jest najbardziej popularny i powstał jako pierwszy.
Argument, że Bitcoin jest najbardziej zdecentralizowany, też nie jest przekonujący. Zobaczcie ile ludzi na świecie ma w dupie czy coś jest zdecentralizowane. Tak samo wiele osób ma w dupie czy jakaś instytucja lub firma zbiera dane na ich tamat. Decentralizacja nie interesuje ludzi bogatych, tylko wysokie możliwości spekulacyjne na bitcoinie.
Nie zrozumcie mnie źle, też wierzę, że Bitcoin będzie wart kiedyś milion dolców (ten albo inny). Chcę tylko przykładu zastosowania bitcoina, na zasadach jakie ustalił @cyberpunkbtc wobec przykładu zastosowania dla IOTY. Jak tylko ktoś mu dawał przykład to odrzucał go, argumentując, że można do tego wykorzystać inną krypowalutę albo nawet fiaty. Taki z niego hipokryta.
#bitcoin #kryptowaluty #iota
@skiter: Nie Windows i Ubuntu i Debian. Różnica między BTC a BCH jest raczej jak oryginał i podróbka. Oryginalne marki mają sieć dystrybucji na całym świecie i wszyscy u nich kupują, a podróbki czasem dostaniesz na jakimś
@skiter: Opierałem się na stwierdzeniu, że nie ma między nimi różnicy.
Jeśli nie widziałbym różnicy między OSX a Win, też bym się zastanawiał, po co są dwa.
@FlameRunner: Od tego sie zaczelo ... wiec jak wrocimy do mojego spostrzezenia ze nie widac specjalnie roznicy ... to faktycznie nie ma o czym dyskutowac ;)
@skiter: @kapibar:
BTC a BCH różnią
Zakladam ze zwykly czlowiek nie jest zainteresowany 'z czego to jest', ale co ma do zaoferowania.
Jezeli za wode w sklepie zaplace karta, zaplace uzywajac BCH, czy BTC, czy LTC, czy
Jak to napisal @kapibar "konsensus rodzi sie w bolach" vs "jeden ziomal mowi jak ma byc" - to sa faktyczne roznice, z tym nie da sie dyskutowac - bo to jest faktem.
Mowa byla o 'spolecznosci'
@skiter: Dostałeś odpowiedź o tym gdzie BTC jest technicznie wyżej to stwierdzasz wtedy, że zwykłego użytkownika to nie interesuje jak to działa pod spodem. I taka dyskusja jałowa...
Roznica jest tylko ze kazdy ma mojego coina w dupie ;)
@kapibar: To prawda :)
@SHA256_NSABACKDOOR_SATOSHI_CIA: Sprzedałbym wszystko frajerom i uciekł z krypto, bo oznaczałoby to, że BTC zostało zniszczone a BCH w dalszym ciągu jest shitcoinem ze względu na założenia projektu (które są wciąż do d--y).
@SHA256_NSABACKDOOR_SATOSHI_CIA: Trzeba było obserwować jak wchodził segwit, nie było początkowo oczywiste co sieć wybierze. Zdecydował demokratyczny konsensus.
@SHA256_NSABACKDOOR_SATOSHI_CIA: Super, rozumiem że już Ver nie rządzi i nie decyduje o wszystkim? No to gratulacje że projekt się rozwija. To teraz zaktualizuj nas tu ile osób jest w projekcie i jak często commitują coś sensownego, bo nie śledziłem tego shita od dawna.