Wpis z mikrobloga

Cześć komputerowe świry z #krakow
W piątek albo w sobotę będę składał PC i potrzebuję maty lub opaski elektrostatycznej :D
Chciałbym pożyczyć tylko na weekend za jakiś czteropak najlepszego browara xD Jest tu ktoś taki kto ma i nie boi się pomóc mireczkowi? Ewentualnie jakbyście dali namiar na sklep w którym w miarę tanio znajdę jedną z tych wymienionych rzeczy to byłbym bardzo wdzięczny ʕʔ
A, najlepiej jakby było blisko z Krowodrzy Górki.

#komputery #pcmasterrace #pytanie
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mlody18 składałem kilka kompów i nigdy nic nie z------m, a ani maty, ani opaski, ani rekawiczek antystatycznych nie używałem. Wydaje mi się, że zbędne. Pewnie sie znajdzie ktoś kto powie ze cale mieszkanie ma taką mata wyłożone, ale co ja tam mogę wiedzieć.
  • Odpowiedz
@mlody18: opaska to fanaberia, przed składaniem jak bardzo chcesz możesz się złapać grzejnika żeby pozbawić ładunku i tyle. Sam składałem kompa parę miesięcy temu, wydałem z 6k i nie wydziwiałem. Potem go jeszcze raz rozkręcałem bo postanowiłem sobie pastę termoprzewodzącą wymienić na lepszą. Oba razy bez żadnych opasek. Koledzy z pracy którzy też kupowali i składali komputery w domu nie bawili się z opaskami.
  • Odpowiedz
@mlody18: zainwestowalem 6zl „dla swietego spokoju” w rekawiczki antystatyczne, tak mnie w-------y ze juz przy wlladaniu procka w socjet je w-----------m. Wszystko dziala do dzis. Edit: ale jak chcesz to Ci je dam xd
  • Odpowiedz
@mlody18: W domowych warunkach? Takie rzeczy używa się raczej na pokaz albo podczas pracy w suchych klimatyzowanych pomieszczeniach. Nigdy nie uwaliłem żadnego układu poprzez wyładowanie elektrostatyczne. Kaloryfer wystarczy, nie pocieraj się dywanem, pierz ubrania w dobrym proszku itd ;)
  • Odpowiedz