Wpis z mikrobloga

#android #zonabijealewolnobiega #internet

Czy polecicie jakąś naprawdę dobrą apkę do kontroli rodzicielskiej telefonu dziecka?
W sumie już nie dziecka, prawie 14 lat, ale ze względów zdrowotnych musi mieć ograniczony dostęp do elektronicznej rozrywki.
Gdy przebywamy razem, jesteśmy w stanie to kontrolować - ale w szkole czy poza domem już niekoniecznie. A dziecko niekoniecznie będzie chciało się pogodzić z zaleceniami lekarza czy też rodziców, tym bardziej, że powoli wkracza w najgorszy okres, czyli buntu...

W związku z tym chcemy wprowadzić ograniczenia czasowe na telefon, czyli godziny w jakich może korzystać i najlepiej gdyby miało monitor, ile czasu poświęca na konkretne aplikacje.

Z góry dzięki za pomoc.
  • 23
@dr_Acula: Zastanawiałem się właśnie niedawno jaki wpływ na umysł młodego człowieka ma taki smartfon przy dupie noszony od gówniaka, z dostępem do najbardziej popier**lonych stron internetowych tego świata.

Sam niby miałem dostęp do neta od wczesnych nastu-lat, ale to chyba inny kaliber od tego telefonu z netem 24/7. Do tego każdy rówieśnik ma do niego dostęp. Wystarczy jeden chłopak w klasie, którego rodzice mają totalną wyjebkę i metodą szeptaną najgorszy syf
@dr_Acula: nie wiem jak dokladnie to dziala, moge zerknac w domu, ale np tablety z androidem maja mozliwosc zalozenia konta dziecka i tam mozesz ustawic dostep do konkretnych apek, ogranczyc czas uzywania kazdego dnia a takze daje ci podglad co konkretnie dziecko robilo
pewnie na telefonie tez sie da
i to jest wbudowane w androida, nie potrzeba zewnetrznej apki
@KlataJakUPirata: niestety, 90% rodziców ma na to #!$%@?. My jesteśmy w tych 10% - ale masz rację. Co z tego, że mój syn zawsze miał ograniczony net i granie na kompie, a w telefonie jakąś apkę dla dzieci, która blokowała mu treści i ograniczała czas.
Masz rację całkowicie - trudno. O ile nasz w miarę stosuje się do reguł w domu i w naszej obecności, tak nie ręczę za to co
@Polanin: to nagram potem filmik jak #!$%@? dzieciaka po głowie komórką, za korzystanie z netu i wrzucę do tego wpisu. Wtedy tag będzie pasował i wszyscy obserwujący go zesrają się ze szczęścia. Idź być upierdliwym gdzie indziej.
@Polanin: Janek, naprawdę, idź utrudniaj życie komuś innemu i gdzieś indziej. #!$%@? się, żeby się #!$%@?ć jak typowy Janusz.
Myślę, że goście spod tagu # programowanie będą Ci wdzięczni za zawołanie ich.
Idąc tym tropem, że powinienem użyć tego tagu, bo tam znajdą się jacyś rodzice, to zobacz, nie użyłem
#upierdliwiec a i tak się jeden w Twojej osobie pojawił.
Więc tak to nie działa.