Wpis z mikrobloga

Cześć Wam! Mój tata od roku dłubie sobie w drewnie. Wyrzeźbił parę sów i wilków. Amatorka totalna, ale moim skromnym zdaniem ma talent. Namówiłem go, żeby wyrzeźbił naszego bohatera memów o Polakach - Nosacza. Wyszło mu to całkiem fajnie. Rzeźba powstała przy użyciu piły spalinowej Stihl (taka zwykła do Cięcia drewna na opał), kątówki i dłutek z Castoramy. Nie ukrywam, że celem powstania rzeźby była jej sprzedaż, w ogrodzie mamy już wystarczająco rzeźb. Wierzę, że na Nosacza znajdzie się chętny szybciej niż na jakiegoś wilka czy sowę. Nosacz mi kojarzy się już tylko z memami, co przechodzę obok niego to wywołuje uśmiech na mojej twarzy bo przypomina mi się jakiś mem, czy śmieszny tekst. Na żywo wygląda jeszcze lepiej niż na zdjęciach. Jeżeli jesteś #programista15k ( ͡° ͜ʖ ͡°) i lubisz #memy #heheszki #humorobrazkowy to zapraszam do licytacji na allegro od 1zł:

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7305309244 (w aukcji zobaczysz więcej zdjęć, dane techniczne).

Doceńcie talent (jeśli nie talent to pracę, spędził nad nim kilkadziesiąt godzin) taty i dajcie + żeby jak najwięcej osób zobaczyło post.

Zysk ze sprzedaży zostanie zainwestowany w bardziej profesjonalne narzędzia do rzeźbienia (porządne dłuta, może piła carvingowa).
___
Na wykopie jestem od dawna, ale założyłem nowe konto, które przekaże tacie. Za moją namową zaczął przeglądać wykop i czasami trafi na interesujący artykuł ;) Jeszcze nie mirkuje, ale kto wie...

#nosaczsundajski #nosacz
Zdjęcie:
DrewnianeHobby - Cześć Wam! Mój tata od roku dłubie sobie w drewnie. Wyrzeźbił parę s...

źródło: comment_Fg45Z9SgfIiLfV5rpd3lVsoms2E7CN9k.jpg

Pobierz
  • 78
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Dzięki wykopki! Napisałem post 30 min temu i już jest 3 licytujących, ponad 100 odsłon aukcji jest z wykopu! Pisząc post było ok 30 odsłon, teraz jest 150, kilka ja nabiłem pewnie odświeżaniem.Marzy mi się, że w wpis poleci w gorące... ()
  • Odpowiedz
@pyth: Popołudniu jak tata wróci z pracy podeślę Ci parę zdjęć, ogólnie to mogą być na sprzedać bądź może Ci wykonać na zamówienie kierowany Twoimi sugestiami. Jeżeli nie spodoba się to trudno, zostanie u nas ;)
  • Odpowiedz
@szuleer: Pomyśl jaki szeroki musiałby być kawałek drewna z którego byłby rzeźbiony taki Nosacz. Tutaj masz wałek drewna z którego tata rzeźbił, jeszcze musiał być okorowany i zdjęta biel, która nie nadaje się do rzeźbienia. Tata nie jest w 100% zadowolony z niego i stwierdził, że teraz by wyrzeźbił ładniejszego. Za mocno sugerował się głową Nosacza, która była wystawiona na Wośpie.
DrewnianeHobby - @szuleer: Pomyśl jaki szeroki musiałby być kawałek drewna z którego ...

źródło: comment_phf5cq4KJiEzEsBrjPOAyKBCpw5XKJy8.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz