Wpis z mikrobloga

Cześć Wam! Mój tata od roku dłubie sobie w drewnie. Wyrzeźbił parę sów i wilków. Amatorka totalna, ale moim skromnym zdaniem ma talent. Namówiłem go, żeby wyrzeźbił naszego bohatera memów o Polakach - Nosacza. Wyszło mu to całkiem fajnie. Rzeźba powstała przy użyciu piły spalinowej Stihl (taka zwykła do Cięcia drewna na opał), kątówki i dłutek z Castoramy. Nie ukrywam, że celem powstania rzeźby była jej sprzedaż, w ogrodzie mamy już wystarczająco rzeźb. Wierzę, że na Nosacza znajdzie się chętny szybciej niż na jakiegoś wilka czy sowę. Nosacz mi kojarzy się już tylko z memami, co przechodzę obok niego to wywołuje uśmiech na mojej twarzy bo przypomina mi się jakiś mem, czy śmieszny tekst. Na żywo wygląda jeszcze lepiej niż na zdjęciach. Jeżeli jesteś #programista15k ( ͡° ͜ʖ ͡°) i lubisz #memy #heheszki #humorobrazkowy to zapraszam do licytacji na allegro od 1zł:

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7305309244 (w aukcji zobaczysz więcej zdjęć, dane techniczne).

Doceńcie talent (jeśli nie talent to pracę, spędził nad nim kilkadziesiąt godzin) taty i dajcie + żeby jak najwięcej osób zobaczyło post.

Zysk ze sprzedaży zostanie zainwestowany w bardziej profesjonalne narzędzia do rzeźbienia (porządne dłuta, może piła carvingowa).
___
Na wykopie jestem od dawna, ale założyłem nowe konto, które przekaże tacie. Za moją namową zaczął przeglądać wykop i czasami trafi na interesujący artykuł ;) Jeszcze nie mirkuje, ale kto wie...

#nosaczsundajski #nosacz
Zdjęcie:
DrewnianeHobby - Cześć Wam! Mój tata od roku dłubie sobie w drewnie. Wyrzeźbił parę s...

źródło: comment_Fg45Z9SgfIiLfV5rpd3lVsoms2E7CN9k.jpg

Pobierz
  • 78
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DrewnianeHobby: Wygląda zajebiście, tylko problem w tym, że memy są śmieszne tylko w internecie. Podejrzewam, że za rok, dwa będzie trochę głupio mieć taką rzeźbę na podwórku. Ale tacie gratuluję talentu i oby sprzedało się jak najdrożej :)
  • Odpowiedz
@DrewnianeHobby Ja jestem bo mam plastycznych skili trochę. Ale taki argument zrób lepsze to najgorsze co możesz napisać, zwłaszcza że chcesz to sprzedawać. Jakbyś poszedł do restauracji i dostał c-----y obiad, a potem usłyszał od kucharza że jak ci nie smakuje to zrob sobie lepsze, to byś był zadowolony? Zobacz na te łapy na ten pysk, zero anatomii i foremnosci. Jakieś stawy? A po co to komu?

Pokaż mi wilka który
  • Odpowiedz
@progresywny: Nie napisałem żebyś zrobił lepsze tylko czy wyobrażasz sobie. Jak masz plastyczny skill to fajnie, nawet bardzo bo ja mam dwie lewe ręce do tego.

Jeśli tata nie zrezygnuje to Ci podeślę kolejne dzieła w przyszłości, mam nadzieję, że wtedy stwierdzisz że dobrze, że nie odpuścił.

Mi jako laikowi te rzeźby się podobają, wiadomo, że są uproszczone, anatomii może i nie ma za bardzo, ale jakieś proporcje na tyle
  • Odpowiedz
@DrewnianeHobby Chętnie zobaczę progres. Powiedz mu żeby ogarnął te zwierzęta w środku jak idą mięśnie i ścięgna, szkielet etc. No i musi dbać o szczegóły. Łapy tego nosacza to lenistwo go złapało chyba.
  • Odpowiedz
Tata nie jest w 100% zadowolony z niego i stwierdził, że teraz by wyrzeźbił ładniejszego. Za mocno sugerował się głową Nosacza, która była wystawiona na Wośpie.

@DrewnianeHobby: Zawołaj jak założysz aukcję z kolejną wersją :P
  • Odpowiedz
@DrewnianeHobby Świetne. Cała otoczka przypomina mi bardzo motyw twórcy ludowego. Osoba z talentem, ale bez wykształcenia artystycznego - jest
Temat rzeźby ściśle związany z grupą, która jest odbiorcą (wypok i hehe memeski) - jest

Naciągając nieco można zobaczyć koło, jakie zatoczyły tego typu dzieła - od wiary i religii do postaci małpy wyśmiewającej w niskiej jakości obrazkach przywary narodowe. Od odbiorców znajdowanych w najwęższym kręgu znajomych i rodziny do tysięcy anonów
  • Odpowiedz