Długo opierałam się modzie na te ziarenka, w końcu uległam i przepadłam! Można przy ich pomocy stworzyć pyszności o fajnym makro, zawierają dużo błonnika i śladowe ilości węgli.
Mleko, śmietankę i masło podgrzać do rozpuszczenia masła. Dodać resztę składników (poza migdałami) i dobrze wymieszać. Rozdzielić na porcje ( albo i nie ^^, u mnie na 2) i wstawić do lodówki do schłodzenia. Przed podaniem posypać migdałami.
Czekoladowy pudding chia
Masło 30g
Śmietanka 36% 100g
Mleko 3,2% 100ml ( można zamienić na wodę)
Kakao 1 łyżka
Czekoladowa odżywka białkowa – 1 miarka
Nasiona chia 30g
Płatki migdałów 2 łyżki
Mleko, śmietankę i masło podgrzać do rozpuszczenia masła. Dodać resztę składników (poza migdałami) i dobrze wymieszać. Rozdzielić na porcje ( albo i nie ^^, u mnie na 2) i wstawić do lodówki do schłodzenia. Przed podaniem posypać migdałami.
MAKRO:
Całość: 1023kcal 86T 39B 17W 10Bł
Porcja: 511kcal 43T 19B 8W 5Bł
#gotujzwykopem #keto #ziemniakizostaw #mikrokoksyprzepisy