Wpis z mikrobloga

Czołem. Kojarze, że to pytanie kiedyś tu padło, ale przeleciałem kilka stron tagu i nie znalazłem, więc możeciem nie linczować za dubla :-(
Przeczytałem dzisiaj newsa o tym, że #reddeadredemption otrzymało patcha na #xboxone. W związku z tym chciałem ją kupić i w nią zagrać. Jako, że nie jestem fanem płyt to wolę wersje cyfrowe. Niestety jak zwykle obudziłem się z ręką w nocniku, po wiosennych promocjach gdzie RDR był na wyprzedaży, więc wszedłem na allegro i znalazłem coś takiego:
http://allegro.pl/red-dead-redemption-kolekcja-undead-nightmare-i7263712223.html
Kilka pytań:
1. Rozumiem, że dostajemy dostęp do konta, logujemy się na nie i po chwili je usuwamy, dzięki czemu uzyskujemy dostęp do gry, tak?
2. Jakie ryzyka to za sobą niesie? Jako osoba która korzysta z xbox live, czy byłbym narażony na bana, oflagowanie konta bądź jakiekolwiek reperkusje związane z tego typu transkacją?
3. Czy po formacie/gwarancji utracę dostęp do gry?

Dzięki z góry.
  • 6
  • Odpowiedz
@saif3r 1. Konta nie możesz chyba usunąć, pobierasz na swoim i masz jakąś tam gwarancję że przez jakiś czas nie zmienią hasła xd
2. Pewnie tak, nie wiem dokładnie bo nigdy takiego konta nie kupiłem. Jest to zabronione przez Microsoft więc pewnie wiąże się z jakimiś konsekwencjami w razie wykrycia.
3. Masz gwarancję na jakiś czas jak wyżej napisałem.

Lepiej kupić używaną grę w pudełku, pograsz i sprzedasz za tyle samo. Nowa
  • Odpowiedz
@saif3r:
1, grasz offline bo zmieniają hasło i sprzedają następnemu
2. Ryzyko Bana za naruszenie warunków usługi (i twoje, i handlarza)
3.tak, Chyba że nie zmienią hasła, ale patrz pkt.1
  • Odpowiedz
@saif3r: Obserwuj sobie olx. Ja znalazłem jakiś czas temu wersje GOTY (jeszcze we folii) za 30zł. Ale pomimo posiadania wersji pudełkowej (nawet było na nim napisane, że gra jest wspierana na Xbox One) i tak musiałem ją w całości pobierać, a nie tylko patch - tak jak myślałem wcześniej.
  • Odpowiedz