Wpis z mikrobloga

#programowanie czy są tu jacyś specjaliści od #bootstrap ? Zacząłem się właśnie tym bawić i chciałem pozmieniac wygląd bootstrapowego navbara...niestety zdefiniowany przeze mnie styl nie ma wpływu na jego wygląd...czy ktoś mógłby mi powiedzieć, co robię źle? Tutaj mój kod . Chodzi mi o sam początek (w tagu
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@htfhere: czasem też pomaga po prostu wyczyszczenie cookies/cache przeglądarki, zmiany widoków często mają ten problem

to tak na marginesie, nie wiem czy rozwiąże problem ale często się łapię na tym (backend here) :P
  • Odpowiedz
@frapson: jesteś kompletnie w błędzie. Bootstrap jest dobrze zaprojektowany + nowe wersje dają ci pliki less do skompilowania dzięki czemu wszystko jest piękne, dobrze poukładane i ma hierarchie. Wg tego co napisałeś to żaden framework css nie jest używany przez szanujących się programistów bo narzucają one style - a szanujący programiści klepią od zera style w pajączku ngx. Artykuł który wrzuciłem omawia podstawową rzecz którą każdy fronted-dev powinien wiedzieć -
  • Odpowiedz
@HAL__9000: Mistrzuniu jestem tylko prostym backendowcem, któremu zachciało się bawić w webowy frontend... zaciekawiła mnie twoja wypowiedź, czy mógłbyś ją rozwinąć?
  • Odpowiedz
@htfhere: Co tu rozwijać... Bootstrap to framework css (gotowiec, odmóżdżacz), którego używa się z dokumentacją, gdy zachodzi taka potrzeba. Nikt się tego nie uczy, bo tu nie ma czego się uczyć tak naprawdę, toteż trudno powiedzieć, żeby ktokolwiek był specjalistą w tej "dziedzinie".
  • Odpowiedz