#anonimowemirkowyznania Może nie powinienem przez Wyznania i w sumie chyba nie na mirko, ale jednak chcę pozostać anonimowym i tu zamieścić. Mirki z #praca #edukacja #pracbaza
Mam 16 lat, egzamin gimnazjalny i te sprawy, ale za cholerę nie wiem gdzie iść dalej. Problem jest w tym że nic mnie nie interesuje oprócz zarabiania pieniędzy. Myślałem nad IT, ale chyba z moim zapałem do nauki chyba nie wyjdzie, no chyba że są jakieś kierunki gdzie nie trzeba się aż tak uczyć w co wątpię. Może ktoś powie "to idź do zawo... ekhem SZKOŁY BRANŻOWEJ" ale nie no, aż takim nieukiem to ja nie jestem ( ͡°͜ʖ͡°)
Może trochę starsze mirki poradzą czy istnieją jakieś kierunki w technikum gdzie jest więcej praktyki niż teorii, a znając podstawowe zasady można nawet fajnie zarobić? Wiem że o dużo proszę ale chociaż propozycja kierunku i czym później może się zająć powinna być wystarczająca bo serio nie wiem gdzie iść (╥﹏╥)
@AnonimoweMirkoWyznania: ja nie wiedziałem, więc poszedłem do dobrego liceum, żeby dać sobie czas na namysł i ew decyzje o studiach. Dzisiaj dziękuje 16 letniemu sobie za rozsądek. Masz dużo czasu na poznanie świata i zobaczenie co Ciebie interesuje.
@AnonimoweMirkoWyznania: Raczej technikum niż liceum. Pilnuj, żeby na własną rękę ogarnąć przedmioty ścisłe i nie być debilem jeśli w szkole będzie niski poziom. Teoretycznie od 16 roku życia można pracować, więc postaraj się znaleźć jakąkolwiek pracę, ale najlepiej taką, żeby można było się w niej rozwijać. Nawet w mcdonaldzie można się czegoś nauczyć jak nie jest się debilem.
Jeśli interesuje cię kasa to może jakieś ekonomiczno-bankowo-inwestycyjne sprawy, żeby potem kręcić wałki
OP: @OzaweNakashi No właśnie jeśli na zmywaku za granicą będzie można więcej zarobić, to z angielskiego jednak potrafię coś więcej powiedzieć niż yes/no i jadę za granicę. @PsychoX No nie wiem, słyszałem że po zawodówce to tak mieszanie traktują. @bangshespregnant 3 lata nic nie robienia w liceum jakoś nie jest dla mnie fajne. @r4do5 Przedmioty ścisłe idą mi nawet dobrze. Programowanie i tworzenie stron odechciało mi się po tym jak spojrzałem
@AnonimoweMirkoWyznania: pamiętaj że na elektryku zawsze Pan Zdziś w obrębie twojego miasta będzie lepszy i tanii. Nie słuchaj tych pierdów pseudomirków i ich porad żeby iść na IT i robyć strony XDD teraz nikomu stronki są niepotrzebne bo marketing leci na FB a na www masz tylko jakieś wizytówkowe za 100 zł na generatorach. Jeśli IT to programowanie i to te ostre albo grafika 3D z modelowaniem zniszczeń/liczeniem wytrzymałości etc. z
@AnonimoweMirkoWyznania: matematyka to podstawa, a tego najlepiej nauczysz się w dobrym LO. Przynajmniej u mnie to procentuje, więc mówienie, że 3 lata LO to nic nie robienie to bzdura
Może nie powinienem przez Wyznania i w sumie chyba nie na mirko, ale jednak chcę pozostać anonimowym i tu zamieścić.
Mirki z #praca #edukacja #pracbaza
Mam 16 lat, egzamin gimnazjalny i te sprawy, ale za cholerę nie wiem gdzie iść dalej. Problem jest w tym że nic mnie nie interesuje oprócz zarabiania pieniędzy. Myślałem nad IT, ale chyba z moim zapałem do nauki chyba nie wyjdzie, no chyba że są jakieś kierunki gdzie nie trzeba się aż tak uczyć w co wątpię. Może ktoś powie "to idź do zawo... ekhem SZKOŁY BRANŻOWEJ" ale nie no, aż takim nieukiem to ja nie jestem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Może trochę starsze mirki poradzą czy istnieją jakieś kierunki w technikum gdzie jest więcej praktyki niż teorii, a znając podstawowe zasady można nawet fajnie zarobić? Wiem że o dużo proszę ale chociaż propozycja kierunku i czym później może się zająć powinna być wystarczająca bo serio nie wiem gdzie iść (╥﹏╥)
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: kwasnydeszcz
Raczej technikum niż liceum. Pilnuj, żeby na własną rękę ogarnąć przedmioty ścisłe i nie być debilem jeśli w szkole będzie niski poziom. Teoretycznie od 16 roku życia można pracować, więc postaraj się znaleźć jakąkolwiek pracę, ale najlepiej taką, żeby można było się w niej rozwijać. Nawet w mcdonaldzie można się czegoś nauczyć jak nie jest się debilem.
Jeśli interesuje cię kasa to może jakieś ekonomiczno-bankowo-inwestycyjne sprawy, żeby potem kręcić wałki
@PsychoX No nie wiem, słyszałem że po zawodówce to tak mieszanie traktują.
@bangshespregnant 3 lata nic nie robienia w liceum jakoś nie jest dla mnie fajne.
@r4do5 Przedmioty ścisłe idą mi nawet dobrze. Programowanie i tworzenie stron odechciało mi się po tym jak spojrzałem