Wpis z mikrobloga

Myślę, że powinniśmy powoli wsadzać Roberta do STR Hondy. Czemu? Po pierwsze, Hartley nie zachwyca. A po drugie dzisiaj podczas wywiadu w Eleven pokazali jak Robert zbija grabę z Helmutem. Po trzecie, Robert miał jechać GP USA w 2017 dla STR, co niejako potwierdził Rosberg. Po czwarte, Robert czasem śmigał w symulatorze RBR. Wszystko jasne.

A poniżej wypowiedź Helmuta z sierpnia.

Przed swoim wypadkiem, Kubica był jednym z najszybszych kierowców swoich czasów. Będąc na szczycie, miał w Renault całkiem udany czas. Jeśli sądzą teraz, że mogą to kontynuować, to ma to sens dla nich. Myślę, że powrót dla Kubicy byłby czymś naprawdę dobrym. W kwestii wieku, uważam, że Max Verstappen jest wyjątkiem. Generalnie jeśli patrzysz na osobowość kierowcy, są tacy jak Verstappen, gotowi jako nastolatek, a inni potrzebują więcej czasu. Jeśli Kubica nadal ma to coś, to czemu nie?

#f1 #kubica #urojeniapsychofana
t.....l - Myślę, że powinniśmy powoli wsadzać Roberta do STR Hondy. Czemu? Po pierwsz...

źródło: comment_bXEi0a7xYUu413wlZC37ZxRuIBxkMv9V.jpg

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
@the_white_crystal:

Protip: Na argumenty o tym, że w Toro Rosso wsadzą juniora Red Bulla należy prosić od razu o nazwiska rzeczonych juniorów wraz z nabitymi punktami na superlicencje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 7
@Drmscape Wywalili Kvyata i chcieli jakiegoś kierowcę. Wszyscy gadali, że chcą aby Robert jechał. To był początek współpracy z Williamsem. Potem Rosberg pytany przez każdą gazetę i TV po czasie odniósł się do tego, że jeden wyścig to za duże ryzyko i nie warto w coś takiego się bawić, bo oni mają inne plany. I wzięli w STR Hartleya, bo Pan Kierowca skupiał się na Williamsie, gdzie już miał pewny kontrakt.
  • Odpowiedz
Kubica miał jeździć, a lepiej nie opłacało by mu się to bo by musiał zwrócić całe odszkodowanie za niemożność jazdy bolidem F1. Wtedy jeszcze nie wiedzieliśmy czy i jak mu będzie szło z tą reka
  • Odpowiedz