Aktywne Wpisy
gymw8nhnzd +13
Nie mam juz pojęcia co robić...
Ja 29lv, spotykam się z jedna dziewczyna 7/10 (23lv, studiuje) od prawie roku, ogólnie jest spoko, widzimy się raz może dwa razy na tydzień zawsze u mnie. Posprząta cale mieszkanie, pójdzie do sklepu i ugotuje, nie zrzędzi o jakies wychodzenie na miasto czy do klubów, przywiezie dla mnie słoiki od mamy żebym mial jakiś zapas obiadów domowych jak mi się nie chce gotować. Jak nie mialem
Ja 29lv, spotykam się z jedna dziewczyna 7/10 (23lv, studiuje) od prawie roku, ogólnie jest spoko, widzimy się raz może dwa razy na tydzień zawsze u mnie. Posprząta cale mieszkanie, pójdzie do sklepu i ugotuje, nie zrzędzi o jakies wychodzenie na miasto czy do klubów, przywiezie dla mnie słoiki od mamy żebym mial jakiś zapas obiadów domowych jak mi się nie chce gotować. Jak nie mialem
BornToDie69 +13
Takie przemyślenia na dziś:
Według mnie to czy myjemy się rano czy wieczorem, wynosimy z domu i każdy zawsze broni swojego.
Jedni co kąpią się rano: Twierdzą, że jak się wykąpią przed snem, to potem się spocą i rano są znowu brudni. Wg mnie śpią cały czas w brudnej pościeli i przez to koło się zatacza.
Drudzy myją się wieczorem: Kładziesz się czysty i przez to śpisz cały czas w czystej pościeli. Rano nie
Według mnie to czy myjemy się rano czy wieczorem, wynosimy z domu i każdy zawsze broni swojego.
Jedni co kąpią się rano: Twierdzą, że jak się wykąpią przed snem, to potem się spocą i rano są znowu brudni. Wg mnie śpią cały czas w brudnej pościeli i przez to koło się zatacza.
Drudzy myją się wieczorem: Kładziesz się czysty i przez to śpisz cały czas w czystej pościeli. Rano nie
Kiedy się myjesz?
- Wieczorem 73.1% (965)
- Rano 26.9% (355)
#java #programista15k #pracbaza
@cxnmlhuipwetr: Wariacja bo były nody i trzeba wypisać ile jest ścieżek o jakiejś długości od roota. Jakieś zadanie z miastami i travellerem. A jak myślisz, że nie potrafię tego napisać, to chyba nie zrozumiałeś sensu tego posta. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- "na myślenie" (typu: oblicz kąt o jaki przesunie się wskazówka godzinowa po upływie 20 sekund) oprócz zagadnień stricte technicznych (test/opisówka)?
- polegających na pisaniu kodu na kartce
- polegających na szybkiej analizie danych - w jednej rekrutacji dostałem kilka kartek z jakimiś danymi statystycznymi, kalkulator, 50 pytań i 20 minut na rozwiązanie - pytania były typu: Jaka była średnia wieku osób zjadających pomarańcze
@Hatespinner: To czemu nie napisałeś skoro potrafisz?
Ja uważam, że takie codility to bardzo fajna sprawa, każą coś napisać w rzeczywistości, a nie na kartce.
Nie szanuję. Nawet z Polski dostawałem ostatnimi czasy już więcej zadań typu napisz prosty webservice.
- na myślenie - nie wiedzę sensu
- z pisaniem kodu na kartce - to co pisałem wcześniej o pierwszej fazie rekrutacji - było to pisane na whiteboardzie więc w sumie podobne. O ile nikt nie wymaga żeby kod był zajebiście poprawny to nie widzę problemu z tym (tzn uznaję że jest to tak samo sensowne jak pisanie tego gówna na kompie) bo trochę to skraca czas pisania. Z
@yggdrasil: Bo milion powodów, ale jak mnie o to zapytają to odpowiem im, że na rekrutacji powinni pytać o rzeczy związane z tym co się będzie robić. A ja p------ę pisać 8 godzin dziennie algorytmy szukania w drzewie.
W tej firmie miałem jeszcze etap gdzie trzeba było na kartce pisać kod algorytmów wylosowanych z systemu. 5 zadań, czas na napisanie 45 minut.
@cxnmlhuipwetr: Tu akurat jakaś startupowa firma, żaden poziom Google. W dodatku 0% remote, więc tym bardziej nie chciało mi się starać.
Ale pisałem kiedyś, że rekrutował mnie facet z Googla, to po wtępnym teście odrzuciłem propozycje całego dnia egzaminów z pisania na tablicy. XD
@cxnmlhuipwetr: czyli fintech to jedyna branża, w której może się przydać znajomość wzorów skróconego mnożenia ze szkoły :D