Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 54
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zapaczony: Od tego wszystkiego baaaardzo boli mnie kukiel, czyli spora część osób zostanie bankrutami, nie dość że stracili na spadkach to i PCC od setek lub tysięcy transakcji będą musieli zapłacić. To nie może przejść, coś mi się zdaje że trzeba iść przed sejm. I pewnie pójdziemy.
  • Odpowiedz
Co w przypadku zamiany złotówek na BTC na giełdzie, też płacimy PCC ? Dajmy na to wpłacam 100zł na BitBaya, następnie wymieniam całość na BTC i hodluje, co wtedy?
  • Odpowiedz
@ZaplutyKarzelReakcji: to skrót myślowy z tym działaniem wstecz, po prostu całe prawo podatkowe, to taka wielka klauzula generalna, którą można dowolnie interpretować, w zależności od bieżących potrzeb budżetowych. Nie na darmo jesteśmy na jakimś szarym końcu atrakcyjności dla zagranicznych inwestorów, głównie przez niestabilności prawa podatkowego (i pozostałego też) - jak można cokolwiek długofalowo planować, jeśli interpretacje zmieniają się jak w kalejdoskopie? (pyt. ret.)
  • Odpowiedz
@Hometurbator: nic nie działa wstecz, Minister Finansów udostępnił publikację dot. Rozliczania się z kryptowalut, aby poinformować ludzi, którzy niewiedzą jak należy rozliczyć się z kryptowalut.

To jest tylko publikacja informująca, czyli MF zrobił przysługę i teraz ludzie nie muszą się pytać jak się rozliczać z kryptowalut( ͡° ͜ʖ ͡°)

Wyobraź sobie ich jak takie głodne hieny, które nie mają pomysłu jak zdobyć jedzenie, aż tu nagle
  • Odpowiedz
@Zapaczony to mam uwzglednic to jeszcze w picie? Nie sprzedawalem nic i tak lezy wiec zadnego zysku z tego nie mam.

Jezeli kupielm btc i eth to od tych dwoch transakcji musialbym zpalacic pcc na okolo 500 zl. Czyli tylko wieksze straty. Dobra robota Polsko
  • Odpowiedz