Wpis z mikrobloga

Jak w Visual Studio Code sprawić, żeby po zdebugowaniu kodu pokazało mi zawartość obiektów? Obiekty wyrzucam do konsoli normalnie za pomocą console.log();

Pokazuje mi się tylko informacja o obiektach, ale klikając na trójkącik nic się nie rozszerza. Mogę podejrzeć zawartość obiektów jeżeli ustawię breakpointa przed końcem debugowania, ale nie jest to optymalne rozwiązanie. Dodam, że taki JSBin.com fajnie przedstawia zawartość obiektów.

W załączeniu przesyłam obrazek przedstawiający mój problem w VSC. Będę bardzo wdzięczny za pomoc :)

#programowanie #vscode #pytanie #javascript
Piaer - Jak w Visual Studio Code sprawić, żeby po zdebugowaniu kodu pokazało mi zawar...

źródło: comment_ATF5x5HOklPNg7Zuc3oUo8x9XTYSfUa5.jpg

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wytrzzeszcz: napisałeś tylko po to, żeby się doczepić o tagi? Otóż tagi są po to, żeby normalni ludzie też mogli przejrzeć wpisy, które dotyczą ich zainteresowań.
  • Odpowiedz
breakpointa przed końcem debugowania

@Piaer: Chyba mylisz pojęcia ( ͡° ͜ʖ ͡°) Po prostu po zakończeniu wykonywania znikają referencje, więc i dostęp do obiektów.

Jeśli chcesz wypluć sobie obiekt do konsoli, który tam zostanie, to daj console.log(JSON.stringify(obiekt, null, 2));
  • Odpowiedz
@niepodszywamsiepodbiauka: zakładka debug (shift + cmd + d) i start debugging
@kmiasko: racja, że tak jak podajesz, to powinno działać. Tylko niestesety trzeba trochę więcej pisać. Tak jak wspominałem, inne IDE doskonale sobie radzą z pokazywaniem zawartości obiektów, a ja szukam optymalnego rozwiązania.
  • Odpowiedz