Wpis z mikrobloga

31 marca 2018, Bielsko-Biała, godz. 22.30 – Do dyżurnych policji i Straży Miejskiej wpłynęły zgłoszenia od osób, które uskarżały się na… hałas kościelnych dzwonów. Mężczyzna twierdził, że przez to nie może zasnąć. Więcej: http://www.bielsko.biala.pl/nasygnale/aktualnosci/37165/zglaszajacym-przeszkadzalo-bicie-koscielnych-dzwonow

#bielskobiala #policja #strazmiejska #heheszki #wielkanoc
Pobierz grishko - 31 marca 2018, Bielsko-Biała, godz. 22.30 – Do dyżurnych policji i Straży M...
źródło: comment_F5TsbMoAA2gAlJ16olYMpoXZTpia5AwJ.jpg
  • 8
@grishko: a ja goscia nawet rozumiem. Mieszkalem 2 lata na Żeromskiego obok kościoła i to w jaki rezonans wpadały kościelne dzwony na osiedlu to była masakra. A w niedzielę kiedy było lato i spałeś przy otwartym oknie #!$%@?ły od samego świtu. Nie pośpisz. Normalnie bym się śmiał ale samego mnie to dotknelo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@TheFuckingRoses:
Serio? 19 lat mieszkałem naprzeciw katedry, przez 15 lat ze starymi oknami z kamienicy. Nie przeszkadzało mi to w ogóle. Na dodatek w mieszkaniu był zegar z kukułką, który co pół godziny i o równej wył. Nigdy się nie obudziłem. Na dodatek powiem, że sąsiedzi też nie zwracali na to uwagi. Nowy sąsiad po 3 miesiącach się przyzwyczaił. To jest zwyczajny jad ludzi, którym przeszkadza wszystko, albo są wyjątkowo cięci
@lurkingbat no nie wiem, jestem wierzący ale dzwony z rana mnie strasznie denerwują, najgorzej było przez pierwszych 5 miesięcy, później trochę lepiej ale wraz wkurza jak budzi
@longstar: @Aroko: Ale to nie jest problem dzwonnicy tylko ich miekkiego snu. Takiego to obudzi woda spłukiwana w kiblu u sąsiada. Jak chcą mieć ciszę to za miasto z 2km odległością od sąsiadów. A nie kurrla wprowadza się do miasta obok lini tramwajowej/kościoła/strzelnicy i wszyscy dupa cicho bo ja tu mieszkam XDDDD tacy ludzie zawsze mnie śmieszą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
to jest element wielkomiejskiego życia
@TheFuckingRoses: W cywilizowanych państwach np w Holandii proboszcz musi prosić o zgodę w ichniejszym urzędzie miasta lub gminy na bicie dzwonów. Tam gdzie mój ojciec mieszka dzwony biją raz w południe i jest to jedno dość ciche uderzenie. Można? Można.