Aktywne Wpisy
120_Dni_Sodomy +46
vulfpeck +217
#neuropa #bekazkonfederacji #bekazprawakow #polityka
Po przegranej potyczce z Ryszardem, przyszedł czas na dogrywkę, czyli zezłomowanie przez dziennikarkę Faktu XD
To nie był miły wieczór dla Sławomirka
Źródło - https://twitter.com/gromotapl/status/1703012996702671086?t=ejboJ-pbDsH-3u-qY1zFPQ&s=19
Po przegranej potyczce z Ryszardem, przyszedł czas na dogrywkę, czyli zezłomowanie przez dziennikarkę Faktu XD
To nie był miły wieczór dla Sławomirka
Źródło - https://twitter.com/gromotapl/status/1703012996702671086?t=ejboJ-pbDsH-3u-qY1zFPQ&s=19
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Największy koszt, to mieszkanie, co nie? Widziałam ogłoszenia współdzielenia mieszkania (we dwójkę, z osobą tej samej płci raczej), ale średnio mi się podoba taka wizja, a garsoniery w przyzwoitym standardzie kosztują ile kosztują. W warunkach typu #polskiedomy mieszkać mi się nie uśmiecha. Nie ścisłe centrum, ale też nie obrzeża, żeby nie tracić za dużo czasu na dojazdy.
Przypomniało mi się, jak na studiach współlokatorka poszła na rekrutację, pytają ją ile by chciała zarobić, ona że 2000 zł (bo od rodziców oczywiście kasę dostawała), a gość się zaśmiał i zapytał: za tyle chce się pani w tym mieście utrzymać?
#mieszkania #pytaniedoeksperta #humanresources #hr #pracbaza
Cóż, jeżeli interesuje Cię samodzielne mieszkanie, to licz 1600-2000zł na mieszkanie. 40zł dziennie na żarcie, pewnie z 200zł na jakieś środki czystości czy kosmetyki.
Wtedy mamy 3600zł samych kosztów życia.
1,5k miszkanie + zarcie 800 plna ?(#!$%@? wie ile i czego jesz)+ bilet 100 czyli minimum 2,5k netto zeby zyc na poziomie jakims normalnym ale biednym
@mirko_efekt: No bo to mnie zastanawia: firma mogłaby zatrudnić kogoś, kto mieszka w tym mieście np. z rodzicami i taka osoba mogłaby się zgodzić na mniejsze pieniądze. Ja takiej opcji nie mam, więc 2000 zł na rękę mnie nie urządza. Firma należy do tych, które naprawdę dają perspektywę rozwoju i awansów, ale może się okazać, że najpierw trzeba trochę popracować i się wykazać.
@IceBeast: Wystarczyłoby mi na pewno, bo imprezowanie, jakieś łażenie po kinach i kupowanie rzeczy, których nie potrzebuję, dawno mam za sobą. To samo dotyczy ubrań i perfum: jak jest jakość, to nie potrzebuję metki Gucci lub innego Armaniego.
Może 1000 € = 4200 zł?
@consummatumest: Patrzyłam na nie i wolałabym dać 1000-1100 za dobry standard niż 800 za "studencki", tylko na studiach mieszkałam w 5 mieszkaniach i tylko w jednym było tak, że wszystko na luzie, nikt się nikomu z butami w życie nie wpieprzał, a jak trzeba było
@Mattini10: No to szwagier pracuje w Krakowie na magazynie, wynajmuje z panną mieszkanie, płaci 600 zł alimentów, to ja nie wiem jak on to robi. Zapieprza po 12 h na dobę i dostaje 3 k?
Zawsze możesz też napisać ogłoszenie, że szukasz kogoś do współdzielenia mieszkania i wtedy dokładnie wyszczególnij, że