Wpis z mikrobloga

@olekturbo: napisz autorski generator crud na podstawie struktury bazy, czyli czytasz tabele, ich kolumny i na tej podstawie generujesz crudy dla tabel. Jak to wypali dodajesz bonus w formie eliminacji tabel do relacji a w kolejnym etapie aby generatory crudów miały bonusy związane z relacjami
  • Odpowiedz
@chrzano: @lolen: kolega pewnie nigdy nie porównywał możliwości Blade do Twiga czy Eloquenta do Doctrine, dlatego jest nieświadomy. Pewnie też nigdy nie widział żadnych benchmarków, gdzie Laravel ma jedne z najgorszych wyników spośród wszystkich FW i zawsze za SF. No ale zostawcie go w spokoju ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@lolen: widzialem wiekszosc phpowych fw. Tak lekich typu ci, kohana jak i kombajnow typu zend i symfony. Zdaje sobie sprawe ze w pl symfoniarze zatruwaja mainstream spamem jaki to niby sf fajny, ale nie planuje sie przejnowac waszym hejtem bo wiem ze opluwscie i wysmiewacie wszystko co nie jest symfony.
  • Odpowiedz
@Bezzalogowy: masz rację, niewiadomo dlaczego ale w Polsce jest duzy hate na laravel i wychwalanie symfony (tak jak robia to @chrzano i @lolen ) pomimo iz na swiecie jest teraz calkowity odwrot od symfony i mocne wzrost popularności laravela. To widac np. po rynku pracy czy po chociazby google trends. I tak jak widac na mapce z google trends symfony jest popularne tylko w Polsce i Francji (gdzie
baidu - @Bezzalogowy: masz rację, niewiadomo dlaczego ale w Polsce jest duzy hate na ...

źródło: comment_dEsXYagSzYzktnk7I5RZhd2Z1sH3jBsE.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@baidu: Wypraszam sobie - hejtuję nie dlatego, bo w Polsce jest taki trend tylko ze względu na doświadczenie w pracy z jednym i drugim. ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@chrzano: a czy ja napisalem ze hejtujesz dlatego ze w Polsce jest taki trend? Nic takiego nie napsialem wiec skad taki wniosek? :)
A co do pracy w jednym i drugim to wszystko zalezy kto i jak pisze kod. Mozna pisac dobry kod w laravel i zly kod w symfony.
Ogolnie jakby chciec hejtowac to w czym powstaje najwiecej zlego kodu to cale PHP trzeba by wrzucic do tego worka
  • Odpowiedz
@baidu: ja też nie hejtuje ( ͡° ͜ʖ ͡°) laravel jest w miarę spoko, bo da się dużo rzeczy szybciej zrobić, ALE jak się da coś szybciej i łatwiej to przy tym można popełnić dużo więcej błędów, bo mam wrażenie, że używając symfony musisz bardziej przestrzegać jakiś tam dobrych norm/praktyk. A dwa jeśli masz trochę pojęcia to porównaj sobie tuty/poradniki na necie do tych narzędzi, to
  • Odpowiedz