Wpis z mikrobloga

Mirki #internet zaczynam mieć poważnie dość natarczywości i ilości reklam na poczta.o2.pl - to się staje obłędem. Kasuję -> Wylogowuję -> Zaloguję znowu -> są te same wiadomości z reklamami (które poprzednio skasowałem, bez czytania).

Swoją drogą o2.pl świetnie się ustawiło - przedsiębiorcy płacą za reklamę, spamiarsko i natarczywie rozsyłaną. Użytkownicy, nie chcąc oglądać 60 wiadomości dziennie i odszukiwać w ich gąszczu prywatnej poczty, płacą za brak reklam. Złoty biznes.

Szukam alternatywy dla o2, wp, onetu, interii. Czy coś z www.privacytools.io/#email - raczej darmowego - polecacie?
Czy ktoś przesiadał się ze zwykłych darmowych emaili na jakieś sensowne skrzynki jak na privacytools ?
Pobierz
źródło: comment_FKXiNhTZhcIb1ZRXWeBcg274f0Kmp963.jpg
  • 7
@snwptest:

2018

ludzie dalej mają konta mailowe na o2

Mam nadzieję, że tego nie robicie.

Jeżeli KONIECZNIE potrzebujesz super hiper prywatnego to mailfence jest ok.
Ale serio - jeżeli w jakikolwiek sposób istniejesz już w internecie, a Twoim głównym zajęciem na mailu nie jest handel narkotykami to przestań płakać, załóż tego gmaila i miej ludzką skrzynkę.
@mlody18 mam Gmaila, ale nie chce z wypiętą dupą na tacy się oddawać enesej ani wujkowi guglowi do profilowania, jest to jedna ze skrzynek z jakich korzystam, chciałem coś prywatnego
@greven mam Gmaila, nie jednego. Jest fajnie zabezpieczony, czego nie mają O2 i inni, to miło, ale to jednak wujek gugle . Oczywiście że istnieje w necie. Nie handluje niczym, dosłownie. Chyba przetestuję Protona