Wpis z mikrobloga

#java #webdev #springboot
Próbuję zrobić apkę korzystającą z bazy H2, ale nie zapisuje mi użytkowników w bazie. Widzę wszystkie modele i pola w menedżerze bazy, ale nie pojawiają się użytkownicy stworzeni w panelu rejestracji. O co tu może chodzić?
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mediateh7:
Pokazał tylko to jeśli chodzi o hibernate. Przy zapisywaniu użytkownika nie pokazuje się nic.

Hibernate: drop table task if exists
Hibernate: drop table user if exists
Hibernate: drop table user
  • Odpowiedz
@DanielAquarius: może mieć jasne. Tylko w kontrolerze masz adnotacje @ Valid na User co sprawi ze program sprawdzi to co dostanie z klienta. idzie sobie po modelu (klasa User) i widzi ze z klienta przyszedl tylko email i name wiec cos jest dla niego nie tak, poniewaz na name jest @ NotEmpty czyli powinno z klienta tez przyjsc to pole
  • Odpowiedz
@DanielAquarius: Na przyszlosc jedna rada, debuguj i krok po kroku zawezaj pole swoich poszukiwan w tym wypadku debugujesz sie na linii 38 w kontrolerze i juz widzisz ze program tam nie wchodzi. No to krok wczesniej itd.
  • Odpowiedz
@mediateh7: Masz rację. Dałeś mi do myślenia, że to nie pierwszy raz gdy szukam problemu długo, bo miałem gdzieś debugowanie i traciłem czas na głupoty. Rada się na pewno przyda i jeszcze raz dziękuję za rozwiązanie problemu.
  • Odpowiedz