Wpis z mikrobloga

@jamnig: ale zawsze jest jasne jak coś piszą: kotlet sojowy, wege burger, szynka sojowa, pasztet wegański itd. i wszystko jest jasne.
  • Odpowiedz
@arsaya: nie musisz mi nic wysyłać. Po prostu bądź spójna w swoim rozumowaniu i przyjmij że nazwa "schabowy" jednoznacznie nie implikuje, iż danie jest wykonane ze świni, tudzież innego zwierzęcia. Skoro może być wege-pasztet, to może też być wege-schab. Tagi prawidłowe, dziękuję dobranoc.
  • Odpowiedz
@Hubi112: Jak się odpowiednio zapanieruje i usmaży to wystarczy raz. Oblepiasz kotleta mąką, potem w jajko i potem wrzucasz mocno niedbale w bułkę, obtaczasz tak kilka razy nie dociskając żeby ta bułka się nie wlepiła za mocno i wrzucasz na patelnię. Jak przerzucisz na drugą stronę to zaczynasz odbijać kotlet od ścianek patelni żeby się lekko panierka odlepiła i wychodzi taka grubawa i chrupiąca.
  • Odpowiedz