Wpis z mikrobloga

#programowanie #praktyki #java Witam zapewne wiele razy spotykaliscie sie z tym pytaniem, od dłuższego czasu staram sie rozwijać, poczuć że tworze coś i się przy okazji ucze, jestem niesamowicie głodny wiedzy, moje pytanie jest takie, zainteresowałem sie programowaniem aplikacji na android, z tego co wyczytałem najlepsza opcją jest uczyć sie Java jeśli chodzi o ten podrodział programowania, jestem w tym zielony, mam 32 lata, ucze sie angielskiego, obecnie siedze na wyspie Man, widze jest pełno kursów gdzie krok po kroku omawiają w przystepny sposób mechanike kodowania, zastanawiam sie nad kupnem takiego kursu, czy ktoś tak jak ja zaczynał od zera bez szkoły i może mi powiedzieć że takim sposobem da sie dużo wyciągnąc? przypuscmy ze podstawy opanuje, co dalej planować? uderzać np po roku do firm pytając sie czy nie potrzebuja praktykanta? co takiej zielonej osobie jak mi byście powiedzieli aby wykorzystać ten progres w dobrym kierunku? moim marzeniem jest wrócic do Polski, finanse są sprawa drugorzedną na ten moment bo nic nie umiem, ale docelowo chcialbym komfortowo życ zarabiajać około 3,500 (nie jestem rozrzutny) kiedyś byłem :)
  • 1
  • Odpowiedz
@xerror: Generalnie panuje przekonanie że te płatne kursy nie oferują nic co już by nie było dostępne w necie za darmo tylko trzeba odpowiednio poszukać. Częściowo się z tym zgadzam, ale nie do końca, bo już sam fakt posiadania "mentora", czyli kogoś kto wyjaśni newralgiczne kwestie, to IMO ogromny boost.
  • Odpowiedz