Wpis z mikrobloga

no elo #raciborz
Co znajde ciekawego w waszej miejscowości?:) Chodzi mi o jakies fajne miejsca warte uwagi, skanseny, muzea, bary.
Nie wiem, wszystko co byście mogli mi polecic. Dzięki:)
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Najs1: Zamek Piastowski, zaraz obok park i bulwary nadodrzańskie. Muzeum nie jest jakieś rewelacyjne, ale jeśli ktoś lubi takie miejsca, to pewnie się spodoba (mamy fajną mumię ( ͡° ͜ʖ ͡°) ). Jeśli lubisz zieleń, to koniecznie odwiedź Arboretum Bramy Morawskiej i Łężczok. Z takich miejsc, gdzie się można napić czy posiedzieć, klimatyczny jest Przystanek Kulturalny Koniec Świata, czasem są tam koncerty. Do pospacerowania: rynek, ul.
  • Odpowiedz
@Najs1: Aaa. Czasem się kręcę w tamtych okolicach, jak będziesz widział dziewczynę na bordowym skuterze, to mi pomachaj :D

Jeszcze mi przyszło do głowy, że jakbyś miał rower, to okolice są ładne i jest gdzie pojeździć. Do tego możesz sobie robić wycieczki do Czech.
  • Odpowiedz
@Najs1: Skoro "Raciborskie" Ci posmakowało, to możesz się wybrać na zwiedzanie browaru :) O ile dobrze pamiętam, zwiedzanie browaru jest możliwe tylko w sobotę po uprzedniej rezerwacji. Niestety, zwiedzanie odbywa się tylko w grupach (min. 20 osób). Cena to 200 złotych za grupę, ale słyszałem, że można iść mniejszą grupą, a resztę pieniędzy dopłacić. Mimo wszystko warto się wybrać, choćby z powodu darmowej degustacji na koniec zwiedzania :)
  • Odpowiedz
@piperek: nie mialem jak odpisac xd pracuje w laboratorium głównego wykonawcy, jak na razie sprawdzamy wszystko to co pozostawił po sobie dragados
  • Odpowiedz